SVJEŽA KRV NAKON BRAZILA

Dinamov branič pozvan u reformiranu repku Portugala

03.10.2014 u 18:25

Bionic
Reading

Novi portugalski izbornik Fernando Santos za predstojeće oglede u kvalifikacijama za Euro pozvao je pet novih imena (te vratio trojicu starijih igrača) među kojima je i jedan igrač s hrvatskih travnjaka

Ivo Pinto se našao na popisu petorice (još Jose Fonte, Cedric, Adrien Silva i Joao Mario) novih igrača na popisu izbornika Santosa, a priliku za prvi nastup imat će u revijalnom dvoboju u Francuskoj idućeg vikenda. Tri dana zatim Portugal igra kvalifikacijski ogled s Danskom.

Pinto ima 24 godine, a u Dinamo je došao početkom prošle sezone iz rumunjskog Cluja. Rumunjski novinari tada su tvrdili da je plaćen tri milijuna era.

Santos je prošloga mjeseca preuzeo Portugal od prethodnika Paula benta koji nije uspio plasirati se u osminu finala brazilskog mundijala a novi ciklus započeo je šokantnim porazom od Albanije. Santo je, pak, u Brazilu vodio Grčku i bio na rubu plasmana u četvrtfinale. Ipak, presudili su mu penali i kostarikanski vratara Keylor Navas.

Osim petorice novih imena Santos je za spomenuta dva ogleda pozvao i trojicu bivših vedeta, Tiaga, Dannyja i Ricarda Carvalha. Novi Portugal s jednim Dinamovim igračem, na (puno) širem popisu još su četvorica: Wilson, Machado, Eduardo i Goncalo.