SURADNJA

Dinamo ugostio Nogometnu školu iz Vukovara

13.04.2013 u 15:26

Bionic
Reading

U petak su Dinamo i (po)najbolju nogometnu školu svijeta posjetili gospoda Petar Duvnjak i Nebojša Landup, osnivači Nogometne škole Victory Vukovar. Naravno, cilj posjeta bio je prikupiti znanje i dodatno se educirati kako bi što više dignuli razinu kvalitete rada u nogometnoj školi na istoku zemlje

'Jako smo sretni što smo došli u nogometnu školu Dinama koja godinama ima fantastične rezultate i sjajno radi svoj posao,' pričao je Petar Duvnjak dok je ambiciozni i rada željan dvojac gledao brojne prezentacije kojima su djelatnici naše nogometne škole pokazivali načine rada i treninga s onim najmlađima.

Nogometna škola Victory Vukovar danas ima pedesetak polaznika u dobnoj kategoriji od 6 do 15 godina.

'U Vukovaru su vrlo loši uvjeti za nogometni razvoj jer postoji tek jedan klub, a i oni vrlo teško posluju. Stoga smo se odlučili za osnivanje škole kako bi okupili djecu i mladež oko nogometa. Svi znamo koliko je talenata i hrvatskih reprezentativaca došlo iz ovog kraja Lijepe naše, a vjerujemo da će kroz našu školu taj broj biti i veći. Talenata ima bezbroj, a ukoliko im se omoguće i pravi uvjeti onda će sigurno lakše izrasti i u prave igrače,' rekao je gospodin Landup.

Škola je trenutno na početku i zasad ima dva trenera, no cilj je kroz povećanje broja polaznika imati i sve više trenera. Naravno, to bi bila sjajna prilika i za brojne mlade stručnjake iz istočne Hrvatske koji bi imali priliku raditi u pravim uvjetima te se razvijati i usavršavati.

'Već smo stupili u kontakte s nekim nogometnim trenerima kao što su Ivica Grnja, veliki stručnjak za mlađe kategorije i Damir Krznar, pomoćni trener Dinama koji je već danas vrhunski stručnjak te sigurno veliki potencijal za sjajnog trenera. Osim njih, kontaktirali smo bivše hrvatske reprezentativce Petra Krpana i Marka Babića koji nam pomažu svojim iskustvom, a vjerujemo da će se i uključiti u sam rad škole,' kaže gospodin Duvnjak pa zaključuje:

'Škola je na početku, ali podrška brojnih ljudi iz nogometa i Dinama kao najboljeg hrvatskog kluba itekako puno pomaže. Imamo zaista velike planove kao proširiti nogometnu školu i dodati i druge sadržaje gdje će djeca provoditi vrijeme i prije odnosno poslije nogometa te se razvijati u svakom smislu. Kažem, ima jako puno talenata u istočnoj Hrvatskoj, a put od talenta do igrača je naporan, dugačak i težak, ali bez pravih uvjeta – gotovo nemoguć. Zato smo napravili ovu školu.'