ht prva liga - 29. kolo

Dinamo si ne smije dopustiti kiks protiv najlakšeg protivnika, a epitet derbija kola nosi okršaj Osijeka i Hajduka; evo gdje možete gledati današnje utakmice

03.04.2022 u 09:30

Bionic
Reading

Nastavlja se izuzetno zanimljivo i izjednačeno domaće nogometno prvenstvo. Rijeka je svoj dio posla u 29. kolu Hrvatski Telekom Prve lige odradila u Puli i pobjedom ostala u utrci za naslov, a nedjelja nam donosi još dva sraza u kojem će preostala tri kluba, koja se bore za vrh, tražiti bodove. Derbi kola igra se u Osijeku, gdje gostuje Hajduk

DINAMO - HRVATSKI DRAGOVOLJAC (17 sati, Arenasport 3)

Četvrti ovosezonski sraz Dinama i Hrvatskog dragovoljca trebao bi biti, kako vole reći, jednosmjerna ulica. Jer Dinamo je na vrhu tablice, momčad iz Sigeta na dnu, dijeli ih čak 43 boda, a u tri dosadašnja sraza, maksimirska je momčad suparniku, uz isto toliko pobjeda, zabila 14 golova. No, kako se u nogometu uvijek treba dokazivati, a HD je ovog proljeća u osam utakmica osvojio sedam bodova, odnosno jednako kao i u 20 kola prvog dijela sezone, jasno je da Kopićevi igrači ne smiju podcjenjivački ući u ovaj sraz. Problem trenera hrvatskog prvaka mogli bi biti i brojni izostanci reprezentativaca s treninga posljednjih dana, pa i umor od utakmica.

'Imamo te tri pobjede, ali svakoj utakmici pristupamo individualno, ne gledamo što je bilo prije. Uostalom, Hrvatski dragovoljac poprilično je promijenio momčad, u zadnje vrijeme igraju kvalitetnije, imaju i dva dobra rezultata u nizu tako da moramo biti pravi u svakom segmentu. I oni će, kao i svaka momčad koja dolazi u Maksimir, biti iznimno motivirani. U dosadašnjim su utakmicama većinom igrali na čvrsti blok i kontranapade, vjerujem da će tako pristupiti i ovaj put. Nije važno što je bilo, svaka je utakmica zasebna, svaka nosi novu priču, a mi u svakoj moramo biti na visokoj razini. Pratili smo nastupe naših reprezentativaca, gledali utakmice. Ovi igrači koji su ostali s nama dobro su i kvalitetno trenirali. Odradili smo velik broj treninga tako da nam je za igrače koji su bili ovdje stanka dobro došla pa smo mogli odraditi kvalitetan mikro ciklus. Bitno nam je da su se igrači iz reprezentacija vratili bez ozbiljnijih problema. Normalno je da su fizički i psihološki malo potrošeni. Znamo da sigurno neće igrati Marko Bulat, Luka Ivanušec i Luka Menalo, a za ostale ćemo vidjeti', rekao je u najavi Dinamov trener Željko Kopić, a prenosi službena stranica kluba.

  • +8
Slaven Belupo - Dinamo (28. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

OSIJEK - HAJDUK (19.30 sati, Arenasport 3)

Osijek i Hajduk također igraju četvrtu međusobnu utakmicu. U dosadašnja tri sraza uspješniji su igrači Osijeka, koji je od devet mogućih osvojio pet bodova. Osijek ove sezone još nije poražen od Hajduka, a sraz u Gradskom vrtu završio je bez pobjednika 1:1. Trener slavonskog prvoligaša Nenad Bjelica uvjeren je u novo osvajanje bodova.

'Od utorka pripremamo utakmicu s Hajdukom, podigli smo intenzitet treninga i mislim da smo spremni za utakmicu. Na žalost, povratka reprezentativaca je bio polovično uspješan, Ivušić se vratio zdrav a Škorić nije, izbivat će s iduće dvije, tri utakmice. Tu su i dva, tri rekonvalescenta koji treniraju s momčadi, ali nisu na sto posto poput Bartoleca, Brleka, Mancea dok je Miloš odradio veći dio treninga i u dobrom je stanju. Nadamo se dobroj utakmici, velikoj podršci naših navijača i naravno pobjedi. Kada igrate s direktnim konkurentom u borbi za vrh pobjeda puno donosi, sve ćemo učiniti da dođemo do nje. Pritisak pokušavamo skinuti, atmosfera na treningu je dobra. O utakmici nismo posebno razgovarali, pripremamo se kao i za svaku drugu, ne dajemo njoj veću važnost u odnosu na utakmicu protiv Gorice ili Hrvatskog dragovoljca', izjavio je Nenad Bjelica.

A ovim je riječima derbi najavio Hajdukov trener Valdas Dambrauskas.

'Od studenog igramo najvažnije utakmice. Ne mogu reći da ova utakmica nije važna, ali bit će i iduća, pa ona sljedeća. Kada se boriš za nešto svaka utakmica ima značaj. Imamo dobru atmosferu. Trenirali smo naporno tijekom ove stanke. U nedjelju moramo izaći teren i odigrati kako treba. Siguran sam da smo sposobni uzeti tri boda'.

  • +12
HT Prva liga: Hajduk - Lokomotiva, 19.3.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX
Hrvatska 1. liga
ŠibenikGorica0:1
Istra 1961Rijeka0:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb27176457
2.Osijek28169357
3.Rijeka29174855
4.Hajduk27157552
5.Gorica291161239
6.Lokomotiva28991036
7.Slaven Belupo28861430
8.Šibenik29751726
9.Istra 196129671625
10.Hrvatski dragovoljac28352014
Sljedeće utakmice
3.4.Dinamo ZagrebHrvatski dragovoljac
3.4.OsijekHajduk
4.4.LokomotivaSlaven Belupo
8.4.GoricaIstra 1961
9.4.Hrvatski dragovoljacLokomotiva