prvak na pripremama

Dinamo se uspješno othrvao nevremenu i imenjaku iz Dresdena

15.01.2019 u 14:24

Bionic
Reading

Dan nakon što su slavili 2:1 protiv Partizanija iz Tirane, igrači Dinama u drugom su prijateljskom ogledu stigli do nove pobjede. Na istom su terenu po iznimno lošim vremenskim uvjetima, kiša i olujni vjetar, upisali 1:0 pobjedu. Jedini je pogodak u zahtjevnom susretu postigao Nikola Moro, u 56. minuti susreta.

Trener Bjelica za ovaj je susret krenuo sa sljedećih 11: Na golu mladi golman Horkaš, stoperi Theophile i Dilaver, a na bokovima Šitum i Stojanović. Na mjestu zadnjeg veznog Lešković, a vezni red Ćuže, Majer, Gojak, Oršić. Špica je bio mladi Baturina.

Kako prenosi službena stranica kluba, u 8. minuti gol Dinama spasili su Horkaš i Dilaver kada su zaustavili pokušaj Dynama iz blizine. Nešto kasnije imao je dobru priliku Gojak kad je pucao s ruba kaznenog prostora, a vratar Schubert obranio njegov pokušaj. Do kraja prvog dijela imala je njemačka ekipa još jednu priliku, Horkaš je neprecizno vratio loptu, netko od igrača Dynama presjekao i krenuo na gol, a mladi je vratar zatim sjajnom reakcijom i obranom ispravio svoju pogrešku. Do kraja prvog dijela po jakom vjetru i kiši nije bilo većih prilika pa je rezultat ostao 0:0.

U nastavku utakmice i dalje se igralo po kiši i jakom vjetru koji je remetio igru na travnjaku. U momčadi 'plavih' bila je na odmoru samo jedna izmjena Gojak - Moro.

Pokušavali su igrači Dinama stvoriti neku priliku, a to im je uspjelo u 56. minuti. Baturina je precizno ubacio iz desnog kornera, pred gol utrčao Moro i iz prve fino zatresao mrežu za 1:0.

60. minuta donijela je nekoliko izmjena pa je sastav Dinama izgledao ovako: Josipović - Matel, Rrahmani, Franjić, Leovac - Gjira - Kadzior, Olmo, Moro, Menalo - Petković. U 72. minuti 17-godišnji vratar Josipović spašava gol Dinama obranom pokušaja iz kaznenog prostora. Dynamo Dresden imao je dobru priliku prije samog kraja utakmice, ali Roser iz blizine puca pokraj gola. Promjene rezultata do kraja više nije bilo.