po pobjedu protiv genka

Dinamo s čak šest napadača igra ključnu utakmicu za proljeće u Europi i nove milijune; evo kojih 11 je odabrao Krznar i gdje možete gledati spektakl iz Maksimira

25.11.2021 u 10:21

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama u četvrtak od 18.45 sati igraju protiv Genka (Arenasport 1, MAXtv) utakmicu petog kola skupine H Europske lige koja im može osigurati prolaz u play-off fazu i dodatnu zaradu

Kao što je poznato, Dinamo je trenutačno drugi na ljestvici sa šest bodova, dva više od trećeg Genka, te je jasno kako bi pobjedom osigurao jedno od prva dva mjesta u skupini koja osiguravaju nastavak natjecanja te ujedno novu lijepu zaradu.

Podsjetimo, u prvoj utakmici ovih momčadi Dinamo je u Belgiji slavio 3:0, ali trener Damir Krznar bio je vrlo realan u najavi utakmice koju mnogi nazivaju – odlučujućom. No treba reći kako je Dinamu dovoljan i bod da bi osigurao najmanje treće mjesto i 'novo proljeće u Europi', jer bi tako zadržao dva boda prednosti ispred Genka te najmanje bod prednosti ispred bečkog Rapida.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

'Dočekujemo teškog protivnika kojega respektiramo, ali vjerujemo da naša momčad ima znanja i kvalitete da u nju uđe odlučno i da je odlično završi. Genk je momčad koja u posljednje vrijeme, slično kao i mi, igra odlično, ali nema rezultate koji bi to potvrdili. Prošloga vikenda izgubili su u domaćem prvenstvu od zadnje momčadi na tablici 0:2 iako su dominirali u posjedu lopte više nego mi protiv Osijeka. Radi se o momčadi koja je raznovrsna i agilna u napadu, no ima problema u fazi obrane. Nadam se da ćemo to moći iskoristiti', kazao je uoči utakmice Damir Krznar, a prema najavama i onome što je viđeno u zadnje vrijeme, trebao bi izvesti sljedeću momčad na teren:

Dinamo: Livaković, Ristovski, Šutalo, Theophile, Leovac, Mišić, Ivanušec, Ademi, Petković, Oršić, Andrić.

Dakle kreće vrlo ofenzivna formacija, što je uostalčom potvrdio i Krznar:

'Protiv Genka ćemo igrati s trojicom igrača u zadnjoj liniji i jednim zadnjim veznim uz šest fantastičnih napadača. Ipak, ne smijemo bezglavo srljati iako znamo da nas pobjeda vodi pred vrata raja', dodao je Krznar te je pozvao i navijače da dođu u što većem broju na maksimirske tribine kako bi podržali momčad u nastojanju da ostvari toliko željenu pobjedu.

Kada je Genk u pitanju, njihov trener John van der Brom između ostalog je rekao:

'Jedan od naših ciljeva je proći dalje ako ikako možemo. U nedjeljnoj utakmici imali smo i nekih pozitivnih stvari i napravit ćemo sve da ih prenesemo u sutrašnju utakmicu, a one negativne popravimo. Većina igrača nikada nije ovdje igrala, ali znamo po što smo došli i što možemo napraviti u ovom susretu', kazao je trener gostiju uoči ove važne utakmice.

Za očekivati je kako će protiv Dinama igrati koliko-toliko uhodana postava:

Genk: Vandervoordt, Preciado, Sadick, Lacumi, Arteaga, Thorstvedt, Hrošovsky, Heynen, Ito, Bongoada, Onuachu.

'Vidjeli smo Dinamove utakmice, naravno da ga cijenimo, ali na kraju o nama ovisi kakav će biti sutrašnji ishod', dodao je Van der Brom.

  • +73
Dinamo - Rapid Beč, 4. kolo Europske lige, 2021/22 Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX