PRIJENOSI NA TV-U

Dinamo s Jakirovićem dočekuje Rijeku, Rudeš u Puli po prve bodove; evo gdje gledati utakmice

27.08.2023 u 11:46

Bionic
Reading

Ove nedjelje igraju se preostale dvije utakmice 6. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige. Istra 1961 od 18.30 sati na stadionu Aldo Drosina dočekuje Rudeš, dok je na maksimirskom stadionu od 21.05 sati, Dinamo domaćin Rijeci

ISTRA 1961 - RUDEŠ (18.30 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Istra 1961 čeka prvu pobjedu ove sezone, a Rudeš prve bodove. No, hoće li se i čije želje ispuniti teško je prognozirati. I jedni i drugi u ovaj dvoboj ulaze s velikim motivom.

'Ako se postavimo kao da nas čeka lagan posao, mogli bi se naći u velikim problemima. Bit će teško i stoga u utakmicu moramo ući ozbiljno, fokusirani od prve minute i s maksimalnim respektom prema protivniku. Vjerujemo u pobjedu i ići ćemo po nju od prve minute, ali svjesni smo da ćemo je ostvariti jedino ako svi od reda budemo na sto posto i pokažemo ono najbolje od sebe', rekao je Istrin trener David Catala, Španjolac, koji je nedavno zamijenio Mislava Karoglana.

'Jedan od ključeva da stignemo do tri boda sigurno je i način kako ćemo se uspjeti nositi s pritiskom da ovu utakmicu moramo pobijediti. Treba nam ova pobjeda, svjesni smo toga, no pritisak postoji pred svaku utakmicu i bit će prisutan i u nedjelju, a na nama je da pokušamo sve to skupa usmjeriti na pozitivnu stranu. Ne smijemo dozvoliti da taj imperativ sve okrene protiv nas, sputa igrače i izazove kontraefekt, već da nam bude dodatna motivacija'.

Na klupi Rudeša sjedit će Robert Prosinečki, još jedan trener kojeg pulska publika u toj ulozi nikad ranije nije imala priliku vidjeti na Drosini. Prosinečki je na vrhuncu svoje igračke karijere šest sezona proveo u Španjolskoj i 11 godina mlađi Catala dobro ga pamti iz tih dana.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Bio sam u to vrijeme još dječak i pohađao sam akademiju Espanyola, dok je Prosinečki igrao za Real Madrid i Barcelonu. Bio je odličan igrač, jako popularan, a sada je trener i bit će mi čast imati ga za protivnika. Želim mu sve najbolje u daljoj karijeri, ali naravno, tek nakon nedjeljne utakmice', zaključio je Catala.

Dvoboj u Puli od strane Rudeša najavio je stoper Mislav Matić, koji je prošle sezone, noseći dres Šibenika, izvukao čak tri remija 0:0 protiv pulskog sastava. Kako kaže, Rudeš igra drugačiji nogomet od Šibenika, te je možda i to razlog zašto klub iz zapadnog dijela Zagreba na bodovnom kontu ima - nulu.

  • +11
Rudeš - Hajduk, SuperSport HNL 3. kolo 20.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Prošle godine smo imali tri remija, a sve su te utakmice završile 0:0. S time da smo mi prošle sezone u Šibeniku igrali dosta defenzivniji nogomet. Čuvala se mreža, a prema naprijed što bude. Sada s Rudešom smo puno otvoreniji, ofenzivniji, težimo atraktivnijoj igri i zato očekujem zanimljivu utakmicu. Pokazali smo da možemo igrati sa svima, držati loptu, imati posjed. Nedostaje nam samo to da u zadnjoj trećini budemo što jednostavniji, da budemo što konkretniji. I nadam se da ćemo to popraviti već u nedjelju, zabiti golove i uzeti tri boda'.

Istra je s dolaskom novog trenera u dvije utakmice uspjevala nadoknaditi dva gola 'minusa'.

'Od prošle sezone otišlo im je nekoliko dobrih igrača, ali ostao je kostur ekipe, ostali su ti iskusniji, stariji igrači. A doveli su i par pravih pojačanja. Sad im je došao novi trener, nova filozofija. Pokušat ćemo se pripremiti za njega i odgovoriti njegovim zahtjevima', optimističan je Matić.

Sažetak utakmice Slaven Belupo - Istra 2:2 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Više doznajte OVDJE.

DINAMO - RIJEKA (21.05 sati, MAXSport 1, MAXtv)

Dinamo je loše ušao u sezonu. Prvenstvenu. U tri kola ima osvojena samo četiri boda, te vodećem hajduku u leđa gleda s 'minus 11'. Istina, imaju Splićani i dvije utakmice više, ali su u stopostotnom nizu.

Zato je početkom tjedna došlo do smjene na klupi Modrih, te je umjesto Igora Bišćana, na klupu stigao Sergej Jakirović. Donedavni trener Rijeke. Cijela ta zavrzlama dovela je do zategnutih odnosa između Dinama i Rijeke, te će današnji derbi biti pun tenzija.

Jakiroviću će, osim motiviranog suparnika, problem biti i izostanak tri odlična nogometaša. Istina, na prašku Spartu već je išao bez dvojice, Josipa Šutala i golmana Dominika Livakovića, ali u petak je ostao i bez Luke Ivanušeca.

'Dva treninga i utakmica, puno smo pričali oko teorije i psihološke strane. U četvrtak smo mogli vidjeti Dinamo kakav i u budućnosti želimo gledati, pogotovo onaj s početka drugog poluvremena. Da budemo još agresivniji i okomitiji da se možemo još bolje prezentirati na terenu. Svjestan sam da nema puno vremena za treninge, raspored je jako krcat. Igrači su pokazali želju i usvojili neke zahtjeve tako da se nadam da će u nedjelju protiv Rijeke biti još bolje', započeo je Jakirović u najavi ovog okršaja.

Danas igra protiv 'svojih'. Može li ga Rijeka iznenaditi?

'Ne znam kako bih uopće odgovorio na to pitanje, kad sam ja složio tu ekipu. Iznimno cijenim sve igrače, znam koliki je ogromni potencijal među njima, ako bude zdravlja to će biti ogromni iznosi transfera u budućnosti. Neki su već sad pokazali jako veliku kvalitetu, to ćemo morati maksimalno zatvoriti kako nas ne bi ugrozili'.

  • +33
Dinamo - Sparta Prag, 24.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

S odlaskom Jakirovića, na klupu Rijeke stigao je Željko Sopić, trener koji je prošlog vikenda još vodio Goricu. Prvo upoznavanje s igračima Rijeke odradio je u Lilleu, gdje je s tribina pratio ogled play-offa Konferencijske lige.

'Da mi je netko rekao da ću u nekoj funkciji gledati Rijeku na onom stadionu, rekao bih mu da nije normalan. Što reći, četiri puta smo igrali (s Dinamom, op.a.), a ja sam takav sretnik da tri puta nisam izgubio od Dinama s 'nekom Goricom'. Vidjet ćemo u gdje smo. To je veliki izazov. Kad dolaziš s Rijekom na Maksimir apetiti su puno veći nego kad dolaziš s Goricom. Hrabro ćemo se postaviti i idemo na Maksimir uzeti bod ili bodove. Jakir je moj prijatelj, nije bitno tko je na kojoj strani. Bit će rotacija, sljedeća utakmica opet je u četvrtak, ali složit ćemo pravu momčad za Dinamo'.

Želi li Sopić dovesti neke nove igrače?

'Da, Messija i Ronalda. Otto Barić je govorio da mu uvijek trebaju tri nova igrača. Mi imamo jako dobar kadar, ako bude nekih odlazaka, bit će i dolazaka. U ovom trenutku treba se fokusirati samo na ono imamo, nema šanse da sad netko misli o Lilleu, to trenutačno nisu teme', zaključio je Sopić.

Više doznajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore