MAMIĆ PREZADOVOLJAN

Dinamo predstavio tri iznimna pojačanja!

04.06.2014 u 13:28

Bionic
Reading

U srijedu je u Maksimiru bilo itekako zanimljivo jer su čak tri nova igrača potpisali ugovor s Dinamom

27-godišnji stoper Leonardo Sigali koji dolazi iz argentinskog Godoy Cruza potpisao je ugovor na četiri godine, godinu dana stariji vezni igrač Paulo Machado koji je prošle sezone nosio dres Olympiakosa na tri godine dok je sjajni bivši Lokos 19-godišnji Marko Pjaca s Modrima potpisao na pet godina!

'Htio bih se prije svega zahvaliti svima u Olympiakosu kao i navijačima kluba gdje sam proveo dvije lijepe godine, ali došlo je vrijeme za promjenu. Dinamo je moja sadašnjost i budućnost, sretan sam što sam došao ovdje i siguran sam da ću pomoći klubu ostvariti rezultate', rekao je nakon potpisa ugovora simpatični Portugalac Machado

Portugalski veznjak karijeru je počeo u Portu da bi nakon nekoliko posudbi u Portugalu otišao u francuski Saint Ettiene. U ljeto 2009. prelazi u Toulouse gdje je tri godine sa 100 nastupa bio standardni igrač nakon čega odlazi u veliki Olympiakos gdje je u dvije sezone odigrao 66 utakmica u kojima je upisao 6 golova i isto toliko asistencija. Paulo je u karijeri nastupao za sve mlade reprezentacije Portugala, a šest puta je igrao za A reprezentaciju.

'Sretan sam što sam došao u Dinamo o kojem sam čuo samo lijepe riječi. Znam da klub osvaja trofeje u Hrvatskoj i da svake godine igra europska natjecanja tako da sam siguran da je pred nama još jedna zanimljiva sezona i jedva čekam početi s pripremama', rekao je argentinski stoper Leonardo Sigali

Argentinski branič u Zagreb stiže iz rodne Argentine, a s Modrima je potpisao četverogodišnji ugovor. Leonardo je u domovini proveo veći dio karijere, a njegove kvalitete već je uočio Villarreal koji ga je kupio u ljeto 2007. U Dinamo dolazi iz Godoy Cruza, kluba koji ga je prvo posudio, a potom i otkupio da bi Leonardo u njihovom dresu bio standardan i u posljednjim godinama odigrao skoro 200 utakmica. Što se tiče reprezentativne karijere, Leonardo je bio dio mlade argentinske reprezentacije koja je 2007. godine osvojila Svjetsko prvenstvo do 20 godina.

A nakon što su posljednjih dana u Dinamo došli igrači iz inozemstva, Paulo Machado i branič Leonardo Sigali, te profesionalne ugovore s Modrima potpisali talentirani mladići iz Dinamove nogometne škole Tibor Halilović i Hrvoje Džijan, vrijeme je za pojačanja u ofenzivnom dijelu momčadi. Kao i uvijek, Dinamo dovodi samo najbolje pa je tako nakon sjajne sezone u kojoj je zabio 7 prvenstvenih golova te imao isto toliko asistencija ofenzivni vezni Marko Pjaca postao novi igrač 'modrih'.

'Naravno da sam presretan što sam došao u Dinamo što mi je velika pohvala za dosadašnji rad, ali i poticaj da nastavim raditi. Znam što me čeka u Dinamu, znam da je izuzetno jaka konkurencija na svim pozicijama pa tako i mojim, ali vjerujem u sebe i svoje mogućnosti te jedva čekam početak priprema', rekao je nakon potpisa ugovora Marko Pjaca, 19-godišnjak iz Zagreba.

Markova nogometna priča je zanimljiva jer je u Dinamo došao 'okolnim' putem:

'U Dinamo sam prvi puta došao kao klinac, prošao nogometnu školu da bi sa 15 godina otišao prvo u ZET, a potom u Lokomotivu gdje sam brzo dobio priliku u prvoj momčadi. Mnogi su mislili da to nije bio dobar potez, ali činjenica što sam danas potpisao ugovor i došao u Dinamo govori da sam izabrao pravi put, zar ne', uz smiješak je rekao domaći dečko s Borovja.