KK Dinamo Zagreb

Dinamo predstavio Josipa Sesara: Planiramo dovesti još dva do tri igrača...

27.07.2023 u 12:19

Bionic
Reading

Josip Sesar i službeno je predstavljen kao trener KK Dinamo Zagreb. Aktualnom izborniku u ime kluba dobrodošlicu je zaželio Marijan Pojatina, predsjednik kluba

Josip Sesar u prvom istupu medijima pohvalio je sportsku politiku koju je klub vodio do sada. Kao što je vole naglasiti gotovo svi treneri nogometnog kluba Dinamo, i novi trener košarkaškog imenjaka, najavio je da mu u viziji fale još dva igrača.

'Jako sam zadovoljan i počašćen što su me ljudi iz kluba kontaktirali. Smatram Dinamo jako ambicioznim klubom koji ima podršku i vojsku navijača koji će nam biti od velike pomoći velike sezone. Zadovoljan sam sportskom politikom koju je klub vodio do sada. Pratio sam Dinamo i u drugoj ligi i u Premijer ligi. U globalu sam jako zadovoljan s momčadi koja me čeka u svlačionici. Zna se da je kičma momčadi trojac Garafolić, Novačić i Vučić, ali vjerujem da će i ostali igrači napredovati. Jako mi je važno da su unutar momčadi uspostavi hijerarhija. Nadam se da ćemo svi zajedno uživati u zajedničkom radu. Treba naravno i popuniti roster s dva do tri igrača, ovisno o tome kako se tržište bude otvaralo. Ne skrivamo da tražimo još nekoga na poziciji beka i poziciji četiri, pet. Što se tiče ciljeva, htjeli bi ponoviti ciljeve iz prošle sezone. Naravno da bi svi voljeli i stepenicu više, ali to naravno ovisi o sreći i o tome kako će momčad kliknuti', rekao je na predstavljanju trener Josip Sesar.

Istaknuo je kako će se igrati utakmica po utakmicu te da će se vidjeti dokle će to Dinamo dovesti u sezoni u kojoj ima i premijeru u Alpe Adria Cupu.

'Prvi, kratkoročni cilj što ranije kompletirati ekipu. Imamo sjajne dvije prijateljske utakmice, protiv opasne momčadi Umane Reyer Venezie, i ovaj puta zahvaljujem i Nevenu Spahiju na svemu oko kluba što radi, pa i toj utakmici, a onda i protiv Panathinaikosa trebala bi biti moja prva 'službena' utakmica na klupi Dinama u Zagrebu. Tu ćemo puno naučiti, vidjeti gdje moramo još raditi, gdje smo tanki, ali se jako veselim tim utakmicama', kazao je Sesar, a predsjednik kluba Marijan Pojatina je dodao:

'Na početku, red je da zahvalim na svemu učinjenom našem bivšem treneru, Vladimiru Anzuloviću. Puno je napravio u kratkom periodu što je bio u klubu i on će uvijek biti prijatelj kluba. Nakon njegovog odlaska mi smo gledali opcije koje će pratiti naše ambicije i rast kluba i drago nam je što tom projektu kao trener prve momčadi priključuje Josip Sesar. Njega ne treba posebno predstavljati. Prije dvije godine otvorili smo početne pregovore i jako nam je drago što se danas priključio našem klubu. Situacija u momčadi je mirna, većina rostera nam ostaje na okupu. Zajedno s Josipom ćemo do kraja dovršiti tu slagalicu u momčadi. Jako se veselimo idućoj sezoni, veselimo se uspjesima u koje vjerujemo. Cilj nam je barem ponoviti ono što smo postigli prošle sezone', kazao je Marijan Pojatina.

Na kraju je Pojatina istaknuo kako su u Dinamu jako zadovoljni reakcijama na nedavno pokrenuti Poslovni klub u koji se dosad učlanilo 30 tvrtki, kao i prodajom ulaznica za utakmicu protiv Panathinaikosa preko CoreEvent ticketing sustava.