SKANDAL

Dinamo povukao Halilovića iz reprezentacije

16.10.2012 u 23:29

Bionic
Reading

Alen Halilović neće igrati za Hrvatsku U-17 reprezentaciju u odlučujućem dvoboju kvalifikacija za odlazak na prvenstvo Europe protiv Turske

Mladi veznjak nije ozlijeđen, nije ni bolestan, premda je prije neki dan imao temperaturu, nema ni kartone, već je reprezentaciju napustio na zahtjev Dinama.

Istina, iz tabora reprezentacije izvijestili su da je otprije postojao dogovor da Halilović ne igra treću utakmicu kvalifikacija, jer se smatralo da će Hrvatska nakon dva kola biti sigurna u plasman.

Međutim, okolnosti su se promijenile, Hrvatska u petak u Imotskom protiv Turske igra važan dvoboj, ali sve to puno ne dira Dinamove čelnike i Halilovića su vratili kući.

Na Halilovića navodno računaju za prvenstveni dvoboj protiv Intera, ali u stvari glavni pik u ovoj priči je Alenov nastup u Ligi prvaka protiv PSG-a.

Izbornik Ivan Gudelj poručio je da nema drame i da će Hrvatska i bez Halilovića izboriti elitni krug kvalifikacija za prvenstvo Europe. Unatoč umirujućim vijestima ostaje gorak okus, Dinamo ne dopušta ponabjoljem igraču igranje za Hrvatsku, a glavni čovjek u mlađim reprezentativnim selekcijama je Romeo Jozak, koji je ujedno i šef Dinamove omladinske škole.

I ova priča s Halilovićem dokaz da je da su te dvije funkcije nespojive i da će Jozak kad-tad doći u sukob interesa. Kao šef reprezentativnih selekcija trebao bi inzistirati da Halilović igra važnu utakmicu za Hrvatsku, ali kao Dinamov zaposlenik mora poslušati što mu gazde kažu.