pripremna utakmica

Dinamo poveo 2:0, pa u pet minuta primio dva gola; Danijel Zagorac spašavao 'modre'

29.06.2023 u 20:57

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama odigrali su prvu utakmicu na pripremama u Sloveniji, 'modri' su remizirali 2:2 protiv slovenskog prvoligaša Kopera

Momčad Igora Bišćana u prvih je 45 minuta dominirala na terenu. Bolju su igru 'modri' okrunili već u 21. minuti, nakon lijepe akcije u kojoj su sudjelovali Sučić i Špikić zabio je Fran Topić.

Nakon toga je Dinamo nastavio redati prilike pred golom protivnika, prvo 'modrima' nije dosuđen jedanaesterac nakon prekršaja na Špikiću, a potom je razigrani Špikić u 38. minuti pogodio i stativu.

Topić je bio glavni i kod drugog gola Dinama jer je nakon prekršaja nad njim u 47. minuti dosuđen je jedanaesterac. Izveo ga je Mišić, ali je - promašio! No, sudac je ponovio izvođenje jer je netko od igrača slovenske momčadi prije vremena ušao u šesnaesterac. Mišić je izvođenje najstrože kazne potom prepustio Marinu koji sigurno zabija za 2:0 vodstvo Dinama.

Posljednjih pola sata utakmice otišlo je više nego zasluženo na stranu Kopera. Slovenci su nadigrali neprepoznatljivi Dinamo i uspjeli izjednačiti. U razmaku od samo pet minuta zabili su dva gola!

  • +13
NK Dinamo - NK Koper, prijateljska utakmica, 29.6.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Prvo je Nikola Krajinović zabio u 61. minuti iz penala za 2:1, a onda u 66. minuti Kočar zabija za 2:2. U tim je trenucima junak Dinama postao golman Danijel Zagorac koji je na poluvremenu zamijenio Nevistića. Sjajno je Zagorac obranio dva zicera igračima Kopera i tako spasio suigrače te osigurao da susret završi bez pobjednika.

DINAMO: Nevistić (od 46. Zagorac) - Soldo, Bernauer, Perić (od 61. Bočkaj), Ljubičić (od 61. Štefulj) - Sučić, Mišić (od 61. Krdžalić) - Špikić (od 61. Vrbančić), Marin, Topić - B. Barišić (od 46. Emreli). Trener: Igor Bišćan

Dinamo će do kraja priprema u Sloveniji odigrati još dvije utakmice. U ponedjeljak 3. srpnja protivnik će biti bugarski CSKA 1948, a u petak 7. srpnja 'modri' će snage odmjeriti s praškom Spartom.