PONOS DOMOVINE

Dinamo posebnim poklonom oduševio znanstvenika Đikića

10.04.2014 u 12:39

Bionic
Reading

Dinamo je u srijedu, 9. travnja, sudjelovao na trećem simpoziju Udruge pod nazivom 'Vrijeme je za znanost!' na kojem su istaknuti znanstvenici održali nekoliko predavanja na temu znanosti, društva, medija i globalizacije. Na spomenutom simpoziju GNK Dinamo sklopio je sponzorsku suradnju s Udrugom 'Ponos Domovine'

Posljednje predavanje naziva 'Granica je samo u nama!' bilo je ono poznatog znanstvenika Ivana Đikića za kojeg malo tko danas nije čuo. Između ostaloga, Đikić je na zanimljivom predavanju govorio o svojoj karijeri, znanstvenim izazovima u Hrvatskoj, obrazovanju mladih i komunikaciji znanosti i mladih.

Na kraju simpozija Dinamo je za gospodina Đikića priredio malo iznenađenje. Glavni direktor kluba Tomislav Svetina uručio je velikom znanstveniku Dinamov dres s brojem 10 koji svugdje u svijetu u nogometu simbolizira 'fantazista' te člansku iskaznicu Dinama. Na ovaj način te cjelokupnom suradnjom s Udrugom Ponos Domovine Dinamo je napravio korak dalje u povezivanju sa znanstvenicima i projektima o kojima se svakako treba govoriti te ih iznimno cijeniti.

'Ponosni smo na suradnju koju smo ostvarili s Udrugom Ponos Domovine i uvijek rado sudjelujemo u takvim projektima. Sretni smo što se bogatoj povijesti Dinamovih desetki priključio još jedan 'fantazista' - gospodin Ivan Đikić koji je svojim dosadašnjim radom zaslužio same pohvale. Također, rođeni je Zagrepčanin koji je od sada i član Dinama i svima u klubu iznimno je drago što je upravo on novi modri član', kazao je glavni direktor Dinama Tomislav Svetina, piše službena web stranica kluba.

INFO: Ponos Domovine

Udruga Ponos Domovine osnovana je 2009. godine s ciljem osmišljavanja slobodnog vremena i njegovanja nacionalnih osjećaja i identiteta kod mlađih naraštaja, a ''Ponos Domovine'' poznato je srednjoškolsko natjecanje edukativno-sportskog karaktera usmjereno afirmaciji pozitivnih društvenih vrijednosti.

Izvorni članak pročitajte OVDJE