OZLJEDA, GODINE...

Dinamo otpisuje Tomu Butinu?

03.08.2010 u 09:16

Bionic
Reading

Je li stiglo vrijeme da Tomo Butina objesi kopačke o klin i ode u nogometnu mirovinu? Šaputanja iz Maksimirske 128 govore upravo to, da se Dinamo svom dugogodišnjem golmanu namjerava zahvaliti, a priliku da se dokaže dat će Filipu Lončariću

Zbog ozljede Tomislav Butina će propustiti uzvratni europski meč protiv moldavskog Sheriffa, a to bi vrlo lako moglo značiti i kraj njegove karijere u Dinamu. Nagađa se da će 'modri' dati šansu Filipu Lončariću na dulje vrijeme, po mnogima najperspektivnijem golmanu u Hrvatskoj, što bi trebalo značiti da je s Butinom gotovo. Teško je i zamisliti da bi tako iskusan golman, sa 36 godina, nenaviknut na status pričuve, uopće htio sjediti na klupi i čekati novu priliku. Uostalom, Butina je uoči sezone razmišljao o nogometnoj mirovini, a očito ga je Velimir Zajec nagovorio na produljenje karijere za još bar jednu sezonu.

Filip Lončarić više je puta dosad bio u središtu pažnje, no ne zbog bravuroznih obrana, nego zbog incidenata. Svojedobno je izvrijeđao Georga Kocha pri njegovu dolasku u klub, pa je jedva punoljetan imao velikih problema s kockanjem, a nije mu strano niti tulumarenje po zagrebačkim kafićima i noćnim klubovima. No znalci tvrde da je riječ o nevjerojatnom golmanskom talentu koji kad je čiste glave može raditi čuda. Očito će sad dobiti priliku da dokaže kako su sve nepodopštine i nesportski život iza njega te da je posvećen jedino nogometu.