sporazumni raskid

Dinamo ostao bez svoje velike zvijezde; jedan od najskupljih Modre napustio potpuno besplatno, a zna se i gdje će nastaviti karijeru

29.06.2021 u 15:47

Bionic
Reading

Dinamo je sporazumno raskinuo ugovor s Izetom Hajrovićem koji je u klubu od 2018. godine

Dinamo je ostao bez jednog od najzvučnijih imena i jednog od najskupljih igrača u svojoj momčadi. Maksimirski sastav je sporazumno raskinuo ugovor s Izetom Hajrovićem koji će karijeru nastaviti u grčkom Arisu iz Soluna.

Hajrović je u Dinamo stigao u siječnju 2018. godine, a za Modre je odigrao 87 utakmica i zabio 14 golova, a osvojio je i četiri naslova prvaka Hrvatske, dva Kupa i jedan Superkup. Iz Dinama su se prisjetili i njegovih najboljih poteza kojima je zadužio klub i zahvalili mu na svemu.

'Igrao je u Ligi prvaka i Europskoj ligi s Dinamom, a izdvojit ćemo fantastičnu sezonu 2018/19. kada je sa svojim suigračima izborio povijesno proljeće u Europi. Upravo je njegovim pogotkom i otvorena europska sezona koja je zaključena povijesnim plasmanom u osminu finala Europske lige. U pobjedi protiv Hapoela iz Beer Sheve s 5:0 Hajrović je volejem ljevicom iz okreta od 180 stupnjeva efektno zakucao loptu u bliži donji kut za 1:0, da bi kasnije izravno sudjelovao kod još dva gola za najavu velike sezone', stoji u tekstu na službenim stranicama kluba koji nastavlja:

'Zabio je kasnije i u uzvratu, u nastavku sezone bio dvostruki strijelac u velikoj pobjedi protiv Fenerbahçea u Zagrebu s 4:1 na otvaranju grupne faze natjecanja, zatresao mrežu Anderlechtu u Bruxellesu s bijele točke... Tko zna, da mu je, uz sjajnu teledirigiranu asistenciju Mislavu Oršiću za izjednačenje protiv Younga Boysa u Bernu, fortuna bila barem malo naklonjena, plavi su već tada mogli završiti i u Ligi prvaka. No, i u Bernu, a potom i u uzvratu u Zagrebu Hajrović je pogodio – gredu. Njegova uloga, a naposljetku i asistencija Emiru Dilaveru iz slobodnog udarca za vodstvo 2:0 protiv Viktorije iz Plzeňa povukli su plave prema konačnoj pobjedi i plasmanu u osminu finala Europske lige', prisjećaju se u Dinamu.

Prvaci ga pamte i po zaslugama u HT Prvoj ligi.

'Na domaćoj sceni, između ostalih, pamtimo i vodeći gol u pobjedi protiv Hajduka s 3:1 na zatvaranju sezone i proslavi naslova prvaka 2019. godine. Pamtimo i vodeći gol u pobjedi protiv Rijeke s 3:0 u polufinalu Kupa na putu do osvajanja pokala. Gol Rudešu škaricama s vrha peterca između četvorice braniča, efektan pogodak Slavenu Belupu s 25 metara u bliže rašlje, samo neke sekvence koje ćemo pamtiti iz Hajrovićeve sjajne maksimirske epizode', poručuju iz Dinama uz zahvalu Hajroviću na puno lijepih trenutaka i najbolje želje za nastavak karijere.