Novi megatransfer na pomolu

Dinamo ostaje bez prvog golmana; engleski velikan ovim je potezom širom otvorio vrata Dominiku Livakoviću

24.09.2020 u 13:35

Bionic
Reading

Engleski prvoligaš Chelsea potpisao je petogodišnji ugovor sa senegalskim vratarom Edouardom Mendyjem kojeg je doveo iz francuskog klub Rennes koji bi kao zamjenu trebao dovesti Dominika Livakovića

Engleski prvoligaš Chelsea potpisao je sa senegalskim vratarom Edouardom Mendyjem, kojeg je doveo iz francuskog klub Rennes, petogodišnji ugovor, objavljeno je u četvrtak na klupskim stranicama. Financijske pojedinosti ugovora nisu objavljene, ali britanski mediji javljaju da je Chelsea platio oko 22 milijuna funti za 28-godišnjaka kojem su ostale još tri godine ugovora s Rennesom.

'Jako sam uzbuđen što sam postao član Chelsea. Moj je san biti dio ove uzbudljive momčadi i raditi s Frankom Lampardom i njegovim pomoćnicima. Radujem se što ću upoznati suigrače i jedva čekam da počnem igrati', izjavio je Mendy koji je za Rennes u svim natjecanjima odigrao 33 utakmice.

Iako je rođen u Francuskoj, Mendy je izabirao igrati za reprezentaciju Senegala otkud mu je majka i do sada je u reprezentativnom dresu odigrao osam utakmica.On je drugi vratar koji je iz Rennesa prešao u Chelsea nakon Petra Čecha 2004. Chelsea je također potpisao ugovore s braničima Thiagom Silvom i Malangom Sarrom koji su slobodni igrači nakon isteka ugovora.

Ovaj Mendyjev transfer u Chelsea mogao bi biti i katalizator za još jedan veliki transfer, a to je onaj Dominika Livakovića za kojeg je Rennes već ranije pokazao interes. Dinamo za svojeg golmana traži 10 milijuna eura, a Francuzima sada taj iznos ne bi trebao predstavljati problem.

Livaković je u Dinamo stigao na ljeto 2015. godine iz NK Zagreba za 625.000 eura, a sada prema Transfermarktu vrijedi 12.5 milijuna eura. U međuvremenu se prometnuo u prvo ime Dinama, ali i prvog golmana hrvatske nogometne reprezentacije zbog čega je itekako na cijeni. Uskoro bi karijeru mogao nastaviti u Rennesu ako Francuzi plate traženi iznos.

Pogledajte još jednom najbolje golove 5. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.