Na pomolu novi transfer

Dinamo ostaje bez jednog od najvažnijih igrača u proteklih nekoliko godina; zvijezda 'modrih' odlazi već u siječnju

08.01.2021 u 19:15

Bionic
Reading

Petar Stojanović je na meti Trabzonspora i trebao bi otići već ove zime

Petar Stojanović u Dinamo je stigao iz Maribora u zimu 2016. godine za dva milijuna eura, a sada bi mogao za barem dvostruko toliko otići u tursku ligu gdje ga jako želi Trabzonspor. Slovenski reprezentativac je za Dinamo nastupio 108 puta i zabio dva gola, te upisao 13 asistencija, a zadnju je utakmicu u modrome dresu, ako je vjerovati Turcima, već odigrao.

U zadnje vrijeme priliku ispred njega dobiva Sadegh Moharrami i u Dinamu ne bi imali ništa protiv da Stojanovića prodaju za neku pristojnu cifru. Ugovor s 'modrima' mu traje do siječnja 2024. godine pa je jasno i da ga na Maksimiru ne žele pustiti bez neke fer odštete, no vjerojatno mu neće ni raditi probleme ako se dogovori s turskim prvoligašem.

Stojanović bi pak mogao krenuti u potragu za klubom koji će mu dati veću minutažu kako bi ostao u igri za slovensku reprezentaciju, a za sada se čini da mu to može pružiti Trabzonspor. Turski je klub trenutno na sedmom mjestu u tamošnjem elitnom natjecanju, a trener Abdullas Avci na poziciji desnog beka ima kapetana Joaa Pereiru, Srkana Asana i Kamila Ahmeta Cörekcija, ali izgleda da nije zadovoljan sa nekima od igrača pa želi konkurenciju pojačati 25-godišnjim Slovencem.

Dinamo je trenutno na pripremama u Rovinju gdje čeka nastavak domaćeg prvenstva i Europske lige. U HT Prvoj ligi 'modri' se nalaze na prvom mjestu s 33 osvojena boda, koliko ima i drugoplasirani Osijek koji ima i dvije utakmice više. Treća Gorica ima četiri boda manje od Dinama, ali jednako utakmica kao 'modri' pa će do kraja biti itekako zanimljivo.

Dok čekamo rasplet kadrovske križaljke i nastavak prvenstva, pogledajte još jednom najbolje golove 16. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.