MAKSIMIR, 17 SATI

Dinamo okršajem protiv Lokomotive kreće u lov na Hajduk, evo gdje gledati utakmicu

23.01.2024 u 08:38

Bionic
Reading

Odgođenom utakmicom 4. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige između Dinama i Lokomotive (op.a., zamijenili su domaćinstvo) počinje drugi dio sezone, a koja bi, prema svemu sudeći, mogla biti izuzetno zanimljiva i neizvjesna

Dinamo je pod velikim pritiskom, jer od lovine postao je lovac. Hajduk mu bježi sedam bodova, s time da Modri imaju dvije utakmice manje.

Prvu će odigrati ovog utorka od 17 sati, uz prijenos na MAXSportu 1 (MAXtv), i jasno je da aktualnom prvaku odgovara isključivo pobjeda.

U jedinoj ovosezonskoj utakmici Dinamo je pobijedio 2:1. S time da su tada sastavi izgledali kudikamo drugačije.

Ključna promjena je u tome što Jakirović tada nije mogao računati na Brunu Petkovića dok je u Čabrajinom sastavu bio Moreno Živković. Danas će obojica istrčati u modrom dresu. Po svemu sudeći, službenu premijeru imat će i Arber Hoxha.

'Nastavak sezone? Bit će naporan ritam, navikli smo na to. Igrači su i u pauzi bili samo sedam dana bez treninga, već za Božić su počeli s programom. Smatram da smo se dobro pripremili, imali smo puno prostora za napredak u odnosu na jesen. Zdravi smo svi osim Šutala i Perića, ali moći ćemo odgovoriti na sve proljetne izazove', kratko je o utakmici rekao Jakirović, kojem bi se, prema najavama, ipak mogao 'ukazati' i Josip Brekalo. Takve su barem posljednje informacije.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Pred početak sezone pred novinare je stigao i Arijan Ademi, svjestan da Dinamo sada ipak ima drugačiju ulogu, s obzirom na bodovni minus za Hajdukom.

'To je malo drukčije u odnosu na ono što je bilo prije, ali znamo što se od nas očekuje, znamo što moramo napraviti. Bitno je da je atmosfera doista dobra. Lokomotiva je za nas dosta tvrd orah, nezgodna je, ima brzu, mladu, poletnu momčad, teško je igrati protiv njih. Ali sigurno ćemo znati odgovoriti i pobijediti.'

Iz kuta Lokomotive, utakmicu je najavio trener Silvijo Čabraja. Lokomotiva je s Dinamom zamijenila domaćinstvo jer kvaliteta travnjaka u Kranjčevićevoj je upitna, a posljednjih dana teren je bio zaleđen.

U razgovoru za Sportske novosti, Čabraja se sjetio prvog dvoboja, u kojem je Dinamo teškom mukom došao do pobjede 2:1.

'Nadam se da ovaj put nećemo posrnuti u sudačkoj nadoknadi! Očekujem da ćemo opet odigrati dobru utakmicu, da ćemo parirati Dinamu i pokazati zube. Želimo se na Kajzericu vratiti neporaženi i nadam se da to možemo i ostvariti.'

Osim Živkovića, koji se vratio u Maksimir, Lokomotiva je u zimskom prijelaznom roku ostala i bez napadača Tucija, ali i lijevog beka Miličevića.

'Znate kak‘ se veli - koga nema, bez njega se mora i može! Nadam se da ćemo pronaći adekvatne zamjene u našem rosteru - iskusni napadač Čop prošao je pripreme i igrat će umjesto Tucija, a na vrata prve momčadi kuca i mladi Huskić. Kalaica će igrati na Živkovićevoj poziciji u stoperskom paru s Mersinajem, tu je i tinejdžer Matić, koji je jesenas debitirao baš u Maksimiru u kupu protiv Dinama. A za lijevi obrambeni bok konkuriraju Leovac i Žilinski.'

Sažetak dvoboja Dinamo - Lokomotiva 2:1 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore

Više podataka pronašite OVDJE.