NOVA STRANICA

Dinamo na remont pa u lov na Europsku ligu

05.12.2012 u 10:57

Bionic
Reading

Nakon remija u posljednjem kolu protiv domaćeg imenjaka u Zagrebu Kijevljani su otišli na zimsku pauzu koju mnogi igrači kijevskog kluba čekaju sa strepnjom

Iza Kijevljana je vrlo razočaravajuća polusezona. Šahtar im je nedohvatljiv i bodovno i kvalitetom, ispred njih čak je i Dnjipro, a iz Lige prvaka su ispali na 'sporedni kolosijek'. Gazda Surkis je izgubio strpljenje i 12 igrača poslao na transfer listu. Među njima, naravno, nije jedini igrač kojemu su u Zagrebu skandirali ukrajinski navijači - Ognjen Vukojević. Ogi je odigrao na mjestu stopera i bio jako dobar.

'Izgleda da će otići dosta igrača (12 ih je na transfer listi, op. a.), ali ne sumnjam da ćemo i dovoditi igrače. Doći će sigurno barem tri dobra imena i na proljeće planiramo doći daleko u Europskoj ligi. Igrali smo već i polufinala i četvrtfinala i sada spremamo novi napad na trofej. Bit ćemo neugodni svima, pogotovo onome tko nam dođe u goste u hladni Kijev u drugom mjesecu', kaže Ognjen Vukojević.

Jedan od njih mogao bi biti i Sammir, no ta je odluka naravno na predsjedniku, a ne na Vukojeviću. Šahtar je danas bolji i Ognjen od toga ne bježi.

'Svaka im čast, mislim da će preko Juventusa otići u drugi krug, a sad su toliko dobri da mogu daleko i među najboljima. Oni su sada na vrhuncu i, realno, bolji su od nas. Ali logično je da im uslijedi pad, a mi ćemo sa svježom momčadi biti spremni na taj trenutak', upozorava Vukojević koji ima još dvije i pol godine s Kijevljanima.

Kaže kako ih je, iako su iz prilično hladne Ukrajine, zagrebačko nevrijeme šokiralo.

'Ove sezone još nismo imali snijeg u Kijevu i neki novi dečki se nisu uopće snašli. Općenito, otkada sam u Kijevu ovakvo vrijeme smo imali samo jednom u Minsku. Ma, pričam suigračima cijelo vrijeme o Hrvatskoj, suncu i moru i onda dođemo na ovakav dan. Samo su me gledali', smije se jedan od najjačih aduta Igora Štimca.