petković oduševio

Dinamo na korak do duple krune: Na krilima Olma i Šunjića svladao Osijek u Kupu

23.04.2019 u 19:55

Bionic
Reading

U prvom polufinalu hrvatskog nacionalnog Kupa nogometaši Dinama pobijedili su na Maksimiru Osijek rezultatom 2:0, zahvaljujući golovima Danija Olma i Ivana Šunjića...

Nenad Bjelca sa svojom družinom sigurno grabi prema dvostrukoj kruni. Nakon što je Dinamo prošlog petka matematički osigurao titulu u HT Prvoj ligi, ovog utorka svladao je Osijek u polufinalu Kupa i nalazi se na korak do novog trijumfa u ovom natjecanju.

  • +11
Hrvatski nogometni kup, polufinale: Dinamo - Osijek Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anic/PIXSELL

Ljubitelji nogometa na Maksimiru gledali su susret u kojem su se Osječani hrabro suprotstavili favoriziranom domaćinu i imali svoje prilike za pogodak, no na kraju je presudila kvaliteta domaćina pa će se 'modri' za nešto više od mjesec dana naći u finalu.

Bio je to dvoboj u kojem je Dinamo imao veći posjed lopte, ali prvi put se zatresla Livakovićeva mreža u 14. minuti, no Mirko Marić bio je u malom zaleđu kojeg je Ivan Bebek sa svojim pomoćnicima uspio detektirati.

Četiri minute kasnije 'modri' su poveli, zahvaljujući sjajnom Bruni Petkoviću koji je s dvije varke izbacio iz igre nekoliko gostujućih braniča te povratnom loptom savršeno pronašao Danija Olma kojem nije bio problem pokraj Malenice poslati loptu u mrežu.

Osijek je u nastavku utakmice pokušao učiniti sve što je moguće da bi izjednačio, ali nikad nije stigao bliže od udarca Pilja iz 27. minute koji je iskliznuo iz ruku Livakovića i onda sretno po 'modre' završio pokraj vratnice.

Dino Skender u drugom poluvremenu uveo je i pomilovanog Petra Bočkaja, probao je i s Muzaferom Ejupijem, no domaća mreža ostala je netaknuta čime je nastavljena velika serija Dinama od osam trijumfa u nizu protiv hrvatskih rivala, a jedino je Benfica u Europskoj ligi pronašla recept za Bjeličinu momčad.

U sudačkoj nadoknadi Ivan Šunjić pratio je kontru i nakon što je Malenica obranio udarac Kadziora poslao je loptu u praznu mrežu i riješio sve dvojbe.

Dinamo će u finalu Kupa 22. svibnja igrati protiv pobjednika dvoboja između Intera i Rijeke, koji je u srijedu na rasporedu u Zaprešiću.

Hrvatski nogometni kup, polufinale:

Dinamo – Osijek 2:0 (Olmo 18, Šunjić 90+1)