HRVATSKI KUP

Dinamo lako do četvrtfinala; jedan igrač 'modrih' trpio žestoke zvižduke i uvrede s tribina Kantride

30.10.2019 u 19:26

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama plasirali su se u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog Kupa nakon što su svladali Opatiju 3:0

Utakmica se igrala na Kantridi na kojoj se okupilo oko 2500 gledatelja koji su prije početka, ali i za vrijeme utakmice, imali na 'piku' bivšeg napadača Rijeke, a sada Dinama Marija Gavranovića.

Zviždali su mu te pljeskom popratili svaki oštriji prekršaj igrača Opatije na njega. On mi se na dočeku 'odužio' golovima te je bio jedan od najzaslužnijih za rutinski prolaz među osam.

Dinamo je očekivano dominirao od samog početka, a bunker trećeligaša pukao je već u osmoj minuti. Antonio Marin prošao je po lijevoj strani i ubacio kazneni prostor, gdje je Kadzior natrčao i zabio u donji desni kut.

Dvadeset minuta kansije Dinamo je dobio penal nakon nespretne ruke Vlatkovića, a precizan s bijele točke bio je Gavranović kojeg nisu omele uvrede i zvižduci.

U 36. 'modri' su stigli do velikog vodstva 3:0. Opet je probio Marin, Kadzior je propustio loptu za Gavranovića koji je nemilosrdan.

  • +9
Hrvatski nogometni kup, NK Opatija - GNK Dinamo, 2019/20. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Drugi dio je bio mnogo manje sadržajan, gosti su se zadovoljili s visokom prednošću i spustili su gas pa je Opatija došla do daha te se u nastavku dobro nosila s hrvatskim prvakom. Pogodaka u drugih 45 minuta nije bilo pa je završilo rutinskih 3:0 za goste.

Prije Dinama prolaz u četvrtfinale izborili su Osijek, Inter, Lokomotiva, Slaven Belupo, Gorica i jedini drugoligaš Šibenik.