TARAVEL NAKON POTPISA

'Dinamo je velik klub, osvaja trofeje i igra u Europi'

23.12.2013 u 22:25

Bionic
Reading

Uoči službenog početka prijelaznog roka Dinamo je doveo pojačanje iz belgijskog Lokerena: 26-godišnjeg francuskog stopera Jeremyja Taravela. Novi branič Dinama stigao je u Zagreb u zimskoj stanci te potpisao s prvacima ugovor na četiri i pol godine

'Jako sam sretan što sam došao u Dinamo. Čim sam čuo da me traže, sâm sam rekao kako želim doći u Zagreb i drago mi je što je sve ovako završilo. Želim se zahvaliti navijačima i svima u Lokerenu gdje sam proveo krasne godine, ali došlo je vrijeme da svoju karijeru nastavim negdje drugdje. Znam da je Dinamo veliki klub u kojem se stalno osvajaju trofeji i igraju europska natjecanja te jedva čekam početak priprema i utakmica'.

Kako prenosi službena stranica kluba, Taravel je seniorsku karijeru počeo u Lilleu gdje je nastupao za drugu momčad i dvije godine proveo na posudbama. Upravo se na posudbi u Zulte Waregem izborio za svoje mjesto u sastavu pa je belgijski klub otkupio njegov ugovor. Od ljeta 2010. kupio ga je Lokeren otkuda i dolazi u redove hrvatskog prvaka.

'Dugo ga pratimo, zadovoljni smo njegovim igračkim kvalitetama, ali i onim van terena. Jeremy je tip stopera kakvog smo tražili: visok, snažan i jak u skoku; čak može igrati i beka. U svakom slučaju sam siguran kako će donijeti puno toga dobroga našoj momčadi u zadnjoj liniji', rekao je trener Modrih Zoran Mamić.

Jeremy je u Zagreb došao samo na liječnički pregled i potpis ugovora te se potom vratio kući, a u Hrvatsku se vraća 8. siječnja kada počinju pripreme Modrih.