nema momka do japanca

Dinamo je pojačanje od samo milijun eura pronašao u Japanu; preporučio ga je srpski trener

01.07.2023 u 15:14

Bionic
Reading

Takuro Kaneko (25) nogometaš je japanskog prvoligaša Hokkaido Consadole Sapporo, a sada je vrlo blizu dolaska u redove Dinama! Na Maksimiru misle da je on idealno rješenje za problematičnu poziciju desnog krila, a uz to je i - jeftin

Kazuyoshi Miura je još 1999. godine 'otvorio' put japanskim nogometašima, zaigrao je legendarni napadač za Dinamo, ali u 12 utakmica nije uspio zabiti gol.

A sad je pred Maksimirom novi Japanac jer Dinamu je vrlo zanimljiv Takuro Kaneko (25) nogometaš prvoligaša Hokkaido Consadole Sapporo! Kaneko je desno krilo, više naginje napadu, ali iskoristiv je i u defenzivi. Jasno da mu je brzina, kao i većini japanskih nogometaša, velika prednost.

Ove je sezone u 18 utakmica zabio osam golova i još je četiri puta asistirao suigračima, a zabio je i u Kupu. Ukupno je Takuro Kaneko za Hokkaido Consadole Sapporo odigrao 150 utakmica, zabio je 26 golova uz 14 asistencija. Prema Transfermarktu vrijednost mu je 'okruglo' milijun eura pa je i to dodatni plus ako ga Dinamo odluči angažirati.

Preporučio ga je srpski trener Mihajlo Petrović (65) koji već godinama radi u Japanu, a svojevremeno je u Hiroshimi vodio i Mihaela Mikića koji je i bio 'veza' te je dojmove o Kaneku prenio 'modrima'. Nije nevažno spomenuti kako je Petrović nekadašnji igrač Dinama, na Maksimiru je boravio u sezoni 1985./'86.!

Realno, Dinamo ima priliku za minimalan novac dovesti vjerojatno vrlo korisnog igrača koji će 'pokriti' problematičnu poziciju desnog krila i beka, a iskoristiv je i u veznome redu. U sljedećih nekoliko dana će se znati puno više vezano uz ovaj zanimljiv transfer...