VIŠE NIJE TAJNA

Dinamo je 'lokosima' dva puta plaćao milijune za istog igrača

Bionic
Reading

Javna je tajna bila kako Lokomotiva živi od milijuna koje joj je ubrizgavao Dinamo, a sada je ta 'pupčana vrpca' ugledala i 'svjetlo dana'

Portal zagrebancija.com u posjedu je financijskih izvješća Lokomotive za 2011. i 2012. iz kojih se može vidjeti kako je klub s Kajzerice od transfera zaradio čak 35,7 milijuna kuna. Pogađate, to je platio Dinamo. Sve je to nedavno otkrio pomoćnik ministra obrazovanja i sporta Petar Skansi u emisiji 'Veto' na Jabuci TV.

Imamo tri sporna prelaska igrača. Dinamo je izvjesnog Šveđanina Attu Lokomotivi platio devet milijuna kuna da bi ga pustio besplatno nakon pola godine i jedne odigrane prijateljske utakmice!

Puljića je Lokomotiva posudila Dinamu, gdje je odigrao jednu utakmicu. Vraćen je na Kajzericu na pola godine, da bi ga 'modri' kupili za 9,3 milijuna kuna. Sada je opet u Lokomotivi na posudbi iz Dinama!

Brozović je prodan u osam mjeseci dvaput u Dinamo za 18,2 milijuna kuna. Taj drugi transfer je poznat, ali prvi nije.

Uglavnom, Lokomotiva je svoje milijunske rashode upravo pokrivala ovakvim transferima, a dokumenti iz ovog slučaja uskoro bi se mogli naći na stolu DORH-a.