kako ih je krenulo...

[VIDEO/FOTO] Dinamo je izbjegao zvučna imena i ždrijeba se ne treba bojati, no ima klubova koje bi ipak bilo bolje izbjeći

10.12.2020 u 23:30

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama pobjedom 3:1 protiv moskovskog CSKA-a potvrdili su osvajanje prvog mjesta u K skupini Europske lige, te s velikim nestrpljenjem čekaju ždrijeb 16-ine finala, a koji će se održati u ponedjeljak 14. prosinca

Prije dvije godine, dok je na klupi 'modrih' sjedio Nenad Bjelica, ždijeb je bio blagonaklon, jer Dinamo je u 16-ini finala dobio plzensku Viktoriu.

I sada ima klubova koji su u tom rangu, odnosno u kategoriji - prolaznih. No, krenimo redom, jer Dinamo u ovoj fazi natjecanja može dobiti i klubove koji su igrali u Ligi prvaka te koji su osvojili treća mjesta. To su momčadi koje su bile treće u svojoj skupini, ali s lošijim učinkom: Salzburg, Olympiakos, Krasnodar i Dinamo Kijev. Dok su Šahtar, Ajax, Club Brugge i Manchester United nositelji, baš kao i naš Dinamo.

  • +16
NK Dinamo - CSKA Moskva, UEFA Europska liga, 10.12.2020. Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Iz Europske lige, pak, Dinamo može izvući bilo koji klub koji je u svojoj skupini zauzeo drugo mjesto. Naravno, sve osim Wolfsbergera.

A to su redom sljedeće momčadi: Young Boys, Molde, Slavia Prag, Benfica, Granada, Real Sociedad, Sporting Braga, Lille, Maccabi Tel Aviv, Antwerp i Crvena zvezda.

Nepotrebno je reći da ne bi bilo zgodno igrati protiv Real Sociedada, Lillea, Benfice a ni Lekinog Antwerpa. Nitko ne kaže da su suparnici neprolazni, ali možda bi ipak bilo lakše protiv nekog manje zvučnog kluba.

Kao nositelj Dinamo će imati prednost domaćeg terena, pa će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir.

U 16-ini finala međusobno ne mogu igrati klubovi koji su igrali u istoj skupini, te klubovi iz istih zemalja.

Ove sezone finale je 26. svibnja u Gdanjsku.

NOSITELJI: Roma, Arsenal, Bayer Leverkusen, Rangers, PSV, Napoli, Leicester City, Milan, Villarreal, Tottenham, DINAMO, Hoffenheim, te Manchester United, Club Brugge, Šahtar, Ajax

NENOSITELJI: Young Boys, Molde, Slavia, Benfica, Granada, Real Sociedad, Braga, Lille, Maccabi Tel Avic, Royal Antwerp, Wolfsberger, Crvena zvezda, te Krasnodar, RB Salzburg, Dinamo Kijev, Olympiakos

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.