FRANCUSKI MEDIJI

'Dinamo je bio bojažljiv i nemoćan'

28.09.2011 u 08:53

Bionic
Reading

Utakmica između Lyona i Dinama dobro je popraćena u francuskim medijima. Naravno, više se pisalo o domaćoj momčadi koja je zasluženo svladala hrvatskog predstavnika 2:0

L'Equipe piše da je Lyon lako došao do pobjede u svojoj 100. europskoj utakmici i da se je s ovim uspjehom učvrstio na drugoj poziciji. Novinar piše o borbenom domaćinu koji je s pomlađenom momčadi nadoknadio izostanke nekih zvijezda. Piše se da, kada je Lyon gladan, jede svoje suparnike. Francuski dnevnik ističe da Dinamo dominira u Hrvatskoj, ali da se na Gerlandu nije iskazao, pa je vratar Lloris imao relativno mirnu večer.

France Footbal navodi da je Lyon bio pod pritiskom pobjede jer je na Gerlandu gostovala najslabija momčad skupine. Novinar tvrdi da je domaćin, posebice u prvom dijelu, bio agresivniji i snažniji, što je rezultiralo vodstvom 2:0. Taj list piše da su 'lavovi' dominirali u igri fizički i tehnički, ali nikada cijelo vrijeme. Zaključuje se da je za laki trijumf najzaslužniji sjajni Gomis.

Le Monde donosi tekst u kojem se ističe kako je Lyon u potpunosti kontrolirao 100. utakmicu u Europi i kako nije imao straha od Dinama. Novinar izdvaja prilike i goove 'lavova', a za hrvatski klub se tvrdi da je bio bojažljiv i nemoćan. Zaključak novinara je da je Lyon u drugom dijelu već bio mislima na utakmici s PSG-om u prvenstvu.