DJECA DOMINIRALA

Dinamo iz 21. stoljeća ispred Barce, Chelseaja i Cityja

12.12.2012 u 13:20

Bionic
Reading

Dinamove mlade nade često se iz inozemstva vraćaju s vrijednim uspjesima i trofejima, a jedan od najvećih uspjeha do sada upisali su u fantastičnoj konkurenciji u poljskom Poznanu

Mlađi pioniri hrvatskog prvaka pod vodstvom trenera Danijela Erbežnika osvojili su Lech kup u Poznanu za igrače rođene do 2001. godine.

Prvi Dinamovi klinci rođeni u 21. stoljeću odigrali su devet utakmica u kojima su izborili šest pobjeda i dva remija uz samo jedan poraz, što im je u trokružnom natjecanju donijelo prvo mjesto u konkurenciji velikana kao što su Barcelona, Manchester City, Chelsea, Borussia Dortmund, Juventus, Galatasaray i ostali. Svladala ih je jedino Barcelona rezultatom 3:2, no taj su poraz u 'elitnoj' skupini nadomjestili visokom pobjedom nad Chelseajem (koji su na turniru svladali dva puta) i plasirali se u finale s dortmunskom Borussijom.

Tamo su pomladak njemačkih prvaka svladali nakon penala i proslavili vrijedan trofej, piše službena Dinamova stranica, a igračem turnira proglašen je Dinamov igrač Antonio Marin.

Rezultati:

Prvi krug: Dinamo - Galatasaray 6:1, Dinamo - Chelsea 4:3, Dinamo - Lech 3:0, Sporting 1:1
'Elitna' runda: Dinamo - Borussia D. 1:1, Dinamo - Man. City 3:2, Dinamo - Barcelona 2:3, Dinamo - Chelsea 5:2
Finale: Dinamo - Borussia Dortmund 1:1 (3:1 nakon penala)

Penal odluke protiv Borussije i veliko slavlje 'plave' mladosti