borba za play-off lp-a

Dinamo ima dodatni motiv večeras protiv Ludogoreca; evo koliko milijuna eura će od Uefe zaraditi ako prođe dalje!

09.08.2022 u 11:03

Bionic
Reading

Dinamo večeras od 20 sati (MAXSport 1, MAXtv), pred svojim navijačima želi potvrditi prošlotjednu pobjedu od 2:1 na gostovanju kod Ludogoreca te izboriti plasman u play-off Lige prvaka

Iako je Dinamo ulaskom u treće pretkolo Lige prvaka osigurao europsku jesen, ambicije maksimirskog kluba puno su veće od nastupa u skupinama Konferencijske lige.

Preskakanjem Ludogoreca, a Dinamo je već u prvoj utakmici uz nešto skromniju igru, došao do pobjede 2:1 i večeras je treba pred svojim navijačima ovjeriti. U tom slučaju, Dinamo prolazi u play-off Lige prvaka, a eventualnim neuspjehom u toj fazi, maksimirski klub sigurno bi igrao u drugom rangu europskih natjecanja, odnosno Europskoj ligi.

No, prvo treba skočiti pa reći hop. Iako će u Dinamu napraviti sve kako bi večeras slavili pred svojim navijačima. Jer Dinamu se u tom slučaju smiješi i izdašna Uefina nagrada u vidu eura.

Naime, ulaskom u play-off Lige prvaka, Dinamo bi osigurao minimalno dodatnih pet milijuna eura. Naravno, ukoliko tada ne uspije proći u skupine Lige prvaka, 'pada' u Europsku ligu, a time bi osigurao najmanje još 3,6 milijuna eura. Prema tome, jasno je da u večerašnjim uspjehom Dinamo osigurava još najmanje 8,6 milijuna eura.

Naravno, Uefa tu ne bi stala s nagrađivanjima, ali ovisno o natjecanju i osvojenim bodovima, taj bi se iznos povećavao. Pobjeda u skupini Lige prvaka donosi 2,8 milijuna eura, a remi 930 tisuća eura. U Europskoj ligi pobjeda se nagrađuje sa 630 tisuća eura, dok se za remi zaradi 210 tisuća eura.

No, o tom, potom jer Dinamo prvo treba proći Ludogorec, pa će se onda moći sanjati i o milijunima.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

2>