Puno kombinacija

Dinamo i Mamića čeka nikad jači ždrijeb u Europskoj ligi; skupina koju bi mogli izvući izgleda zastrašujuće

30.09.2020 u 15:27

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Dinamo, nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka, u četvrtak (19 sati, Arenasport 1, MAXtv) spašava europsku sezonu i u play offu Europske lige traži prolaz u jednu od skupina

Ako Dinamo uspije proći Floru iz Estonije, u jednoj utakmicu kojoj je apsolutni favorit, izborit će plasman u jednu od skupina Europske lige što garantira novih šest utakmica u Europi i solidnu zaradu.

Potencijali ždrijeb skupina Europske lige koji je na rasporedu u petak od 13 sati, po onome što je poznato, donosi Dinamu nekoliko jako atraktivnih protivnika.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući play-off i sve utakmice po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Zasad je poznato polovica od ukupno 48 klubova koji će biti smješteni u dvanaest (12) skupina Europa Lige.

No, dok se neće znati svi sudionici neće biti poznate niti jakosne skupine pa tako neki vrlo snažni klubovi kao što su Crvena zvezda, Young Boys, Galatasaray ili Malmo mogu završiti u tri različita pota što znači da bi neke od njih mogao izvući upravo Dinamo.

No, niti u Dinamu, koji prvo mora prići Floru, još uvijek ne znaju u kojoj će jakosnoj skupini biti, prvoj ili drugoj. Niže od toga neće sigurno…

Naravno, što bolja jakosna skupina garancija je i boljeg ždrijeba, a u Dinamu bi svakako voljeli izbjeći poznate i ambiciozne klubove kao što su Wolfsburg, Celtic, Gent, Galatasaray ili Braga. Ali, s druge strane treba pričekati preostale utakmice play-offa Lige prvaka od kuda će doći gubitnici. A riječ je o poznatim klubovima.

Nije nemoguće da Dinamo dobije nekog zvuć+čnog protivnika kao što je Roma koju predvodi Edin Džeko ili AC Milan u kojem igra Ante Rebić (trenutačno ozlijeđen), a kao mogući protivnici tu su još Hoffenheim u kojem briljira Andrej Kramarić, zatim Tottenham koji vodi Jose Mourinho.

Uz spomenute klubove kao što su Crvena zvezda, Gent, Galatasaray, Wolfsburg tu su još CSKA Moskva, Nice, Leicester, Arsenal, RB Salzburg, Lille…

Zaista opasno društvo pa je stoga jasno kako će važan faktor za što duži boravak u Europi igrati i sreća. Ali prvo Flora 'pa reci hop'…

  • +6
Dinamo - Slaven Belupo (HT Prva liga - 5. kolo) Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL