RAMLJAK NA SVETICAMA

Dinamo i Hajduk opet superiorni

04.06.2010 u 19:52

Bionic
Reading

Nakon drugog odigranog dana Memorijala Mladen Ramljak, situacija oko finalista gotovo da se rasplela. Zagrebački Dinamo na milimetar je do plasmana, a prilično izvjestan protivnik za trofej bit će im veliki splitski rivali

I drugi dan ovog sjajnog juniorskog nogometnog natjecanja prošarala je kiša, pa su utakmice odigrane na alternativnoj lokaciji, na Sveticama. Jutarnji dio programa obilježila je visoka pobjeda Hajduka nad nizozemskim AZ Alkmaarom od 4:0 (Vukčević dva gola, po jedna Laktaš i Vuković), a ta je pobjeda dodatno dobila na vrijednosti nakon pobjede kijevskog Dinama nad Villarrealom (1:0, Rijabuško). Uoči posljednjeg dana natjecanja po skupinama Splićani imaju šest bodova, a prate ih Španjolci i Ukrajinci sa po tri boda manje. Osnovni kriterij za ulazak u finale (samo prvoplasirani u skupini) je gol razlika, a Hajduk u odluku ulazi s impresivnih 6:1. Ne pobjedi li kijevski Dinamo AZ Alkmaar s više od četiri gola razlike, majstoru s mora bit će dovoljan i poraz od jedna razlike protiv Villarreala. Španjolci su jučer izgledali impresivno, ali na grbavom terenu na Sveticama to nije bilo to.

U drugoj skupini Dinamo još samo teorija može izbaciti iz osmog uzastopnog finala na Ramljaku. Nakon pobjede od 5:0 protiv portugalskog Nacionala, večeras su učenici Dinka Jeličića golovima Pažina i Mihaljevića sa 2:0 svladali moskovski Lokomotiv i u posljednjem kolu ne bi im naškodio čak ni poraz od tri razlike protiv Red Bull Salzburga. Gotovo da imaju slobodan dan, što će biti izuzetno važno za nedjeljno finale.

Unatoč opasnosti od kiše i promjene lokacije za igru, domaćina je gledalo petstotinjak ljudi, nema sumnje da bi priželjkivano finale između hrvatskih nogometnih perjanica moglo na Hitrec-Kacijanu u nedjelju ujutro izroditi pravi spektakl.