za drugo mjesto

Dinamo i Cibona u gradskom derbiju, a Sesar poručuje: Ne očekujem laganu utakmicu

17.11.2023 u 10:14

Bionic
Reading

Gradski derbi Cibone i Dinama, klubova koji igraju i treniraju u istoj dvorani čeka Zagreb ove nedjelje u 18h u sklopu 9. kola FavBet Premijer lige. Kao da i to nije dovoljno, dodatni ulog i premija pobjedniku u ovoj utakmici je drugo mjesto na tablici koje će pobjednik ovog susreta sačuvati obzirom da su oba kluba na omjeru od 7 pobjeda i tek jednog poraza

Sve to jamči dobru košarkašku utakmicu, a trener Dinama Josip Sesar priznaje kako već ima upita za ulaznice za ovu utakmicu. Njegova momčad iznad svih očekivanja je ušla u sezonu, izbjegla neke potencijalne mine poput gostovanja u Dubrovniku ili domaćih srazova s Cedevitom i Šibenikom, te je sigurno zaintrigirala brojne košarkaške zaljubljenike koji žele vidjeti kako će izgledati protiv Cibone koja također bilježi pobjede u domaćem prvenstvu.

'Mi moramo sa naše strane napraviti sve da naše utakmice s Cibonom počnu dobivati neke obrise derbija i pravog rivaliteta. Naše dobre izvedbe i pobjede su sigurno probudile zanimanje publike, ali mi to moramo iz kola u kolo, iz treninga u trening opravdavati. Da imamo puno prostora za napredak, imamo i na tome mi radimo. Nadam se da će i naši navijači shvatiti važnost utakmice, ne samo rezultatski, već i da se pokaže da imamo široku bazu podrške u Zagrebu. Uz njihovu podršku uvjeren sam da ćemo se dobro predstaviti u ovoj utakmici', govori Josip Sesar.

Iako će Cibona igrati s tek pet seniora, Sesar naglašava kako će to ipak biti vrlo izjednačena utakmica.

'Ne očekujem laganu utakmicu. Cibona možda igra hrvatsko prvenstvo s pet igrača, ali to je njihova najuigranija petorka koja se, obzirom da su igrali i prošle sezone zajedno, jako dobro poznaje, ali i jako dobro čita igru protivnika. Znamo svi da oni igraju zonsku obranu 40 minuta, ali mi ćemo pokušati utakmicu staviti u svoj ritam i pronaći igrače koje ćemo kažnjavati u toj zonskoj obrani. Imamo neki plan kako igrati, kako iskoristiti neke njihove rupe, sutra ćemo još napraviti još jedan video skauting da pokažemo igračima kako bi se trebali postaviti i vjerujem da možemo očekivati dobre vijesti na kraju utakmice', dodao je Sesar.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Kapetan Dinama Hrvoje Garafolić naglašava kako je najvažnije da su svi u momčadi zdravi i da svi treniraju punim intezitetom. To se, uz prethodne dobre nastupe i rezultate, odmah pozitivno reflektira i na raspoloženju u ekipi Dinama.'Baš dobro treniramo i baš se veselimo ovom gradskom derbiju i borbi za drugu poziciju. Cibona ima neke svoje objektivne probleme, pa igra sa skraćenim rosterom, ali sve su to igrači koji igraju i na višem nivou nego što li je to u Premijer ligi. To su uostalom i pokazali dosad jer su sve utakmice uspijeli uvesti u sebi željeni ritam i zato trebamo biti oprezni tijekom cijele utakmice. Maksimalno ih respektiramo, ali mislim da smo i mi spremni za tu tekmu. Odlična nam je atmosfera u momčadi, ne samo zbog rezultata koje imamo, već i zbog toga što smo napokon svi zdravi i treniramo ovaj tjedan maksimalno angažirani i to se odmah osjeti. Nadam se i lijepo popunjenim tribinama i podršci', kazao je Garafolić.

Standings provided by Sofascore