stari znanac

Dinamo doznao tko će mu u četvrtak suditi protiv Genka; 'modri' su se s njim ove sezone već susretali

23.11.2021 u 14:32

Bionic
Reading

Utakmicu 5. kola H skupine Europske lige između Dinama i Genka u četvrtak (25. studenog, 18.45 sati, Arenasport, MAXtv) na stadionu Maksimir vodit će švedski sudac Glenn Nyberg (33)

Glenn Nyberg (33) se suđenjem počeo baviti 2008. godine, pet godina kasnije debitirao je u švedskom prvenstvu, a međunarodni sudac FIFA-e je od 2016. godine.

Ove sezone je već sudio Dinamu i to protiv ciparske Omonije u uzvratnom susretu 2. pretkola Lige prvaka.

'Modri' su u Nikoziji pobijedili 1:0 potvrdivši 2:0 pobjedu iz prve utakmice i prošli u 3. pretkolo Lige prvaka gdje ih je čekala varšavska Leegija.

Sudio je i mladoj momčadi Dinama u četvrtfinalu juniorske Lige prvaka u Nyonu u kolovozu 2020. godine protiv Benfice.

Dinamo je poveo u 16. minuti kada je zabio Karrica, ali je Benfica tada uspjela okrenuti utakmicu. U 37. minuti izjednačio je Henrique Araujo, da bi Goncalo Ramos s dva gola (53, 59) odveo svoju momčad u polufinale.

Nyberg je u završnici susreta isključio dva igrača Dinama. Prvo je u 90. minuti isključen golman Renato Josipović nakon udaranja Benficinog igrača, a u trećoj minuti nadoknade i Niko Janković.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +73
Dinamo - Rapid Beč, 4. kolo Europske lige, 2021/22 Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Ove sezone Šveđanin je sudio dvoboj Europske lige između Brage i Ludogoreca (4:2), te u Konferencijskoj ligi susret Rome i CSKA (3:1).

Dva kola prije kraja u skupini H vodi West Ham s 10 bodova, Dinamo na drugom mjestu ima šest, treći je Genk s četiri boda, dok je Rapid posljednji s tri boda.

U četvrtak se sastaju Dinamo i Genk, te Rapid i West Ham, dok će u zadnjem kolu igrati West Ham i Dinamo, te Genk i Rapid.

Pobjednik skupine ide izravno u osminu finala Europske lige, drugoplasirani ide u play-off za plasman u osminu finala, dok treći ide u play-off za plasman u osminu finala Konferencijske lige.