Odluka u podne u Nyonu

Dinamo čeka ždrijeb Lige prvaka; evo tko može zaprijetiti 'modrima' u 3. pretkolu elitnog europskog natjecanja

31.08.2020 u 07:08

Bionic
Reading

Dinamo će danas u 12 sati saznati protivnika u 3. pretkolu Lige prvaka, dok će Osijek i Hajduk nešto kasnije otkriti s kim igraju u 2. pretkolu Europske lige

Dinamo je u derbiju 3. kola Hrvatski Telekom Prve lige pobijedio Osijek s 4:1 i sada mirno s prve pozicije, kao jedina ekipa uz Goricu koja ima svih devet bodova nakon tri odigrana kola, čeka ždrijeb 3. pretkola Lige prvaka. U 2. pretkolu je nakon dosta muke i lutrije jedanaesteraca ipak pao Cluj, a sada slijede novi europski izazovi.

  • +8
Cluj - Dinamo Izvor: EPA / Autor: SEBASTIAN TATARU

Kao što smo već pisali, Dinamo se našao među 50 najboljih ekipa u Europi i s Atalantom dijeli 48. mjesto. 'Modri' imaju koeficijent 33.500 što znači da će ove sezone biti nositelj u svakom pretkolu uključujući i play off, odnosno zadnju prepreku za ulazak u Ligu prvaka. Ime novog protivnika 'modri će saznati danas nakon ždrijeba u Nyonu koji počinje u 12 sati po našem vremenu.

Poznato je i tko može zaprijetiti Dinamu u idućem pretkolu. Kako su Zagrepčani nositelji, mogu igrati samo protiv nenositelja, a to znači da su im potencijalni protivnici Molde, Midtjylland, Ferencvaroš, Omonia i Dinamo Brest. 'Modri' su tako izbjegli nositelje, a to su švicarski Young Boys, srpska Crvena zvezda, izraelski Maccabi Tel Aviv i azerbajdžanski Qarabag.

Zanimljivo je da su Ferencvaroš, Molde, Midtjylland i Omonia u 2. pretkolu slavili na gostovanjima, a samo je Dinamo Brest prošao dalje na svojem travnjaku. Ferencvaroš je iznenadio pobjedom nad Celticom s 2:1, dok je Omonia s Cipra izbacila Legiju s 2:0 u produžecima. Molde je slavio u Celju s 2:1, a Brest je s istim rezultatom izbacio Sarajevo. Midtjylland je slavio s 1:0 protiv Ludogoreca.

Ždrijebom koji počinje danas u 12 sati će Dinamo saznati tko će od ovih klubova igrati s njima u 3. pretkolu, a taj susret se igra 15. ili 16. rujna. Dinamo prije te utakmice ima i derbi s Hajdukom koji će možda biti i odgođen.

'Čekamo izvlačenje da vidimo gdje ćemo, s kim i kada igrati pa ćemo onda raditi planove. Moja želja je ne odgađati utakmice, ali to ne ovisi samo o nama nego i o ždrijebu, o tome gdje ćemo igrati, hoće li to biti u utorak ili srijedu... Prilagodit ćemo se', rekao je Zoran Mamić nakon pojede protiv Osijeka.

Svojeg protivnika u 2. pretkolu Europske lige dana će saznati i Osijek i Hajduk i to sat vremena kasnije od Dinama. Što se tiče Rijeke, ona se u Europsku ligu uključuje u trećem pretkolu u koje je ispala i Lokomotiva porazom od Rapida, a ždrijeb za tu fazu bit će održan 1. rujna.