Bomba iz Maksimira

Dinamo na pragu jednog od najvećih transfera u svojoj povijesti; velikan kreće po wunderkinda za kojeg je spreman izdvojiti i 20 milijuna eura

29.08.2020 u 14:51

Bionic
Reading

Joška Gvardiola želi engleski velikan koji je spreman Dinamu ponuditi 14 milijuna eura što se s bonusima može popeti i do 20 milijuna

Joško Gvardiol je za Dinamovu prvu momčad odigrao tek 13 utakmica i zabio jedan gol, a već bi mogao postati jedan od najunosnijih transfera u povijesti kluba. Za 18-godišnjeg braniča Dinama vlada ogroman interes i ne bi čudilo da 'plave' napusti već ovoga ljeta.

Prije nekoliko dana smo već pisali kako se francuski Lille sprema za Gvardiola ponuditi 10 milijuna eura, a sada se pojavila nova informacija koja tu ponudu čini smiješnom. Sportske novosti pišu kako je za sada neimenovani engleski velikan spreman ponuditi 14 milijuna eura na ima odštete i u cijelu priču ubaciti bonuse koji bi sve mogli podići i do 20 milijuna eura.

Prema pisanju istog izvora, riječ je vjerojatno o Chelseaju ili Manchester Cityju, a ne isključuje se ni mogućnost da se radi o Tottenhamu s kojim je Dinamo već odlično surađivao. Gvardiola već neko vrijeme prate svi spomenuti klubovi, ali i brojni drugi velikani poput Borussije Dortmund, Leipziga, Bayerna, Ajaxa i slično. Stizale su već i neke ponude, ali cifra postaje sve veća i sve ju je teže ignorirati.

Dinamo je na ovom prijelaznom roku već zaradio pravo bogatstvo. Nikola Moro prodan je za 8.5 milijuna eura, Adrian Šemper za 1.5 milijuna, Roko Baturina za milijun i pol, a dodatnih 1.4 milijuna će sjesti na klupski račun od prelaska Amira Rrahmanija iz Verone u Napoli. Osim toga, samo je pitanje sata kada će Damian Kadzior i službeno otići u Eibar za dva milijuna eura, a izgleda da bi Zagreb mogao napustiti i Emir Dilaver koji je navodno blizu odlasku u turski Rizespor za barem milijun eura.

Dinamu prodaja Gvardiola nije nužna pa će 'modri' sigurno još pričekati i dizati cijenu. Ipak, 14 do 20 milijuna eura je jako teško odbiti i ne treba čuditi ako Gvardiol ode do kraja ovog prijelaznog roka.

Pogledajte još jednom najbolje golove 2. kola HT Prve lige.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.