'prljava' igra

Diego Simeone dobio jasnu poruku 'viola': Želiš sina? Prvo daj 40 milijuna eura...

30.07.2018 u 11:50

Bionic
Reading

Tata Diego Simeone (48) igračku je karijeru završio kao legenda Atletica, Intera i Lazija, a danas je jedan od najboljih svjetskih trenera. 'Mali' Giovanni (23) na dobrom je putu da se, za sada u igračkom dijelu karijere, barem malo približi ocu. A možda i zaigra u njegovoj momčadi...

O Diegu Simeoneu se nema što previše za napisati, sjajan nogometaš još je kao igrač zavrijedio status legende gdje god je igrao, a potom je više nego uspješno nastavio s trenerskom karijerom. I da, na klupi je uspješniji nego što je bio na terenu. S Atletico Madridom osvojio je španjolsko prvenstvo i Kup, uzeo je dva puta i Europsku ligu, a dva je puta s 'rojiblancosima' igrao i finale Lige prvaka.

I dok tata Diego nastavlja s trenerskim uspjesima na klupi Atletica, u Italiji 'raste' novi Simeone. Nije Giovanni Simeone (23) nepoznato ime, od oca je naslijedio nogometni gen, ali ne kao zadnji vezni već kao ubojiti napadač. Giovanni polako gradi svoju karijeru, nakon što je u Argentini igrao za River Plate i Banfield, u ljeto 2016. godine stigao je za tri milijuna eura u Genou. U samo jednoj sezoni pokazao je i dokazao koliko vrijedi, pa ga je odmah kupila Fiorentina za čak 15 milijuna eura.

I da, tata Diego baš nikako nije mogao pomoći Giovanniju. Dapače, pomogli su mu golovi. Za Genou je u Serie A zabio 12, a prošle sezone u Fiorentini 14. Naravno da je odmah skrenuo pažnju na sebe, a među klubovima koji su najzainteresiraniji je i Atletico.

Kako se sada čini, 'rojiblancosi' će morati tražiti zamjenu za Griezmanna koji je na izlaznim vratima. Diego Simeone krenuo je s ponudama, treba mu napadač koji će 'čuvati leđa' Diegu Costi. Želio je dovesti našeg Nikolu Kalinića, raspitivao se za Oliviera Girouda, a kao treća opcija 'isplivao' je nitko drugi do - Giovanni Simeone!

'Ne bih imao nikakvih problema da me vodi moj otac. Gledam njegove utakmice, i on gleda moje, imam odličan 'nogometni odnos' s njim, tako da bih baš volio jednog dana zaigrati kod njega u Atleticu', kazao je Giovanni i zaključio:

  • +3
Diego Simeone Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Pa tko ne bi volio da ga trenira jedan od najboljih trenera na svijetu?!'

Problem? To što su čelnici Fiorentine 'namirisali' masnu zaradu, pa za Simeonea mlađeg traže najmanje 40 milijuna eura odštete! Realno, Atletico taj novac ima i može platiti traženu 'otkupninu', no tata Diego sad je u velikoj moralnoj nedoumici. S jedne strane je pitanje je li etično potrošiti toliki novac na kupovinu vlastitog sina, no s druge strane se ipak radi o sjajnom napadaču pred kojim je očigledno velika karijera...