volim te, ne volim te...

Englezi odabrali momčad koju najviše mrze; iznenadit će vas koji je velikan na drugom mjestu

29.07.2018 u 20:08

Bionic
Reading

Engleski dnevni list Mirror objavio je rezultate ankete u kojoj su od svojih čitatelja tražili da se izjasne koju momčad iz Premiershipa najviše mrze. Čini se kako na 'otoku' neki klubovi koji su planetarno popularni baš i nemaju prolaz kod navijača...

Nogometna scena u Engleskoj i Velikoj Britaniji općenito vrlo je jaka. Premiership je najjača i najprofitabilnija liga, na 'otoku' se vrti najveći novac i svi su više nego zadovoljni zaradom. Najjači klubovi zarađuju zahvaljujući televizijskim pravima i tako diljem svijeta skupljaju još i više članova i navijača.

No, čin se kako im planetarna popularnost ne pomaže da na svom terenu budu omiljeni i voljeni. Naime, 'navijačka vojska' koja je glasovala u anketi dnevnog lista Mirror odabrala je najomraženije momčadi Premiershipa.

I rezultati su prilično iznenađujući jer na samom je vrhu bila teška i neizvjesna borba. Na kraju je 'slavio' londonski Chelsea. Čak 68,7 posto ispitanika navelo je da mrzi 'bluese'. Kao mala utjeha Romanu Abramoviču može biti podatak da je njegov klub slavio 'za dlaku' jer je na drugom mjestu završio Manchester United s 68,1 posto mrziteljskih glasova!

  • +5
Premier liga, Manchester United - Chelsea Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Treba biti iskren i kazati kako dobar dio tih glasova ide 'na dušu' Josea Mourinha jer je United klub s jednom od najvećih navijačkih vojski, kako u Engleskoj, tako i u cijelome svijetu.

Iza Chelseaja i Uniteda je je Liverpool kojeg mrzi 52,8 posto navijača, a iza 'redsa' su dva londonska kluba - West Ham s 47,6 posto i Arsenal s 46,2 posto.

  • +3
Premiership - 26. kolo, Burnley - Manchester City, 2017/18. Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

OK, a koga navijači u Engleskoj najmanje mrze? Kao najomiljeniji je 'iskočio' maleni - Burnley! Za njega je glasovalo 35,8 posto anketiranih. Drugo mjesto zauzeo je Bournemouth s 32,9 posto, treći je Huddersfield s 30,2 posto, četvrti Manchester City dobio je 28,3 posto glasova, a peto mjesto dijele Newcastle i Fulham s 27,1 posto glasova.