MOMČAD ISKUSNIH

Dider Drogba prvo ime 'slonova'na Kupu nacija

27.12.2012 u 19:00

Bionic
Reading

Bjelokošćanski nogometni izbornik Sabri Lamouchi imenovao je momčad koja će zaigrati na Afričkom kupu nacija u Južnoafričkoj Republici u siječnju sljedeće godine

Predvodi ju Didier Drogba, a bivšem će Chelseajevom napadaču kao i Emmanuelu Eboueu, Didieru Zokori, Boubacaru Barryju, Arthuru Boki, Siaki Tieneu, kao i braći Toure, Yayi i Kolou, to biti peti uzastopni nastup na afričkoj kontinentalnoj smotri.

Na popisu se nalazi i Wiganov napadač Arouna Kone, koji je igrao na Kupu nacija 2006. i 2008., kao i Zaragozin veznjak Romaric, koji je izostajao s popisa posljednjih godina.

Bjelokošćani su tek druga od 16 reprezentacija koja je objavila završni popis od 23-ojice igrača za turnir koji započinje 19. siječnja. Sve momčadi moraju biti objavljene najmanje 10 dana prije prve utakmice.

Pred Bjelokošćanima je desetodnevni trening-kamp u Abu Dhabiju između 6. i 16. siječnja, u sklopu kojeg će odigrati prijateljsku utakmicu protiv Egipta.

Potom Drogbi i društvu slijedi put u Južnoafričku Republiku, gdje će zaigrati u skupini D zajedno uz Alžir, Togo i Tunis.

Bjelokošćanski završni popis za Afrički kup nacija:
Vratari: Boubacar Barry (Lokeren), Badra Ali Sangare (IAFC), Daniel Yeboah (Dijon)

Braniči: Soulemanye Bamba (Trabzonspor), Arthur Boka (Stuttgart), Emmanuel Eboue (Galatasaray), Igor Lolo (Kuban Krasnodar), Siaka Tiene (PSG), Kolo Toure (Manchester City), Ismael Traore (Brest)

Veznjaci: Max Gradel (St Etienne), Abdul Razak (Manchester City), Romaric (Real Zaragoza), Didier Ya Konan (Hannover), Ismael Tiote (Newcastle), Yaya Toure (Manchester City), Didier Zokora (Trabzonspor)

Napadači: Wilfried Bony (Vitesse), Didier Drogba (Shanghai Shenhua), Gervinho (Arsenal), Salomon Kalou (Lille), Arouna Kone (Wigan), Lacina Traore (Anži).