OBJAVLJEN DOKUMENT

Di Maria ni u ludliu nije mogao u Barcu... Real mislio na sve

19.02.2016 u 11:40

Bionic
Reading

Sjajni Argentinac Angel di Maria je igrač koji je u posljednje tri godine igrao za tri megakluba. Iz jedne institucije, Reala prešao je u drugu, United da bi zatim preselio u PSG. Treće zaintersirana institucija, Barcelona, pokazuje svježe objavljeni ugovor, nije imala niti zrno izgleda

Real je 2010. doveo Di Mariu iz Benfice i već tada je Barcelona bila - izvan igre. Univerzalni veznjak zadržao se na Bernabeuu četiri godine, a nakon sjajno odigranog mundijala u Brazilu Real je procijenio da im više ne treba.

Priliku su nanjušili u Barceloni i navodno započeli licitaciju sa 60 milijuna eura. Tada su iz Madrida dobili poruku da im niti 160 neće biti dovoljno i prodali su ga Manchester Unitedu za 60 milijuna funti. No, morali su se osigurati da u budućnosti Angel ipak ne zablista u dresu rivala.

I uspjeli. Marca otkriva kako su prilikom izlaznog transfera u United mislili na sve. U ugovor su Uglavili (Marca ih je i objavila) kluazule kojima su praktično onemogućili Argentincu povratak u El Clasico. Španjolci su ih nazvali 'antibarcine' klauzule. U njima je pisalo da je United, ako proda Di Mariju u Barcelonu nakon godinu dana, dužan platiti Realu dodatnih 50 milijuna eura. 40 ukoliko ga prodaju u sezoni poslije, te 30 nakon tri ili više sezona.


S takvim odštetama potencijalni transfer nije ostao u rentabilnoj sferi i Barcelona se bila povukla. Danas ga mogu dovesti iz PSG-a, ali kao nya otrcanoj reklami - sada im više ne treba.

U Realu su ga se odrekli, ali nipošto ga nisu željeli opet gledati u derbijima