MAXTV PRVA LIGA - 3. KOLO

Derbiji uz MAXtv, 'farmaceuti' vrebaju 'modre'

06.08.2011 u 08:56

Bionic
Reading

Dvobojem Lokomotive i Šibenika otvoreno je treće kolo MAXtv Prve lige, a danas, uz prijenose na kanalima Arenasporta, svoje ispite imaju i Osijek - Zagreb te Slaven Belupo - Dinamo

OSIJEK - ZAGREB (19 sati) - MAXtv, Arenasport 2 i PPV (sportski paket)

Prvoligaš iz Osijeka vrlo dobro je krenuo u novu sezonu, uzmemo li u obzir da su u prvom kolu kod kuće izvukli 'tek' remi protiv Rijeke. Naime, u drugom su kolu, kao gosti, svladali Istru te su ispravili kiks iz prvog kola. Danas im u goste dolazi Zagreb, koji im je ujedno i susjed na tablici, ali s bodom manje. 'Pjesnici' su u dosadašnja dva kola osvojili bodove, ali samo na svom stadionu, što bi trebalo sugerirati da su domaćini ipak u stanovitoj prednosti.

U Gradskom vrtu su 'pjesnici' samo pet puta stigli do cijelog plijena, ali još su u osam navrata uzeli barem bod (24 utakmice). I dok Osijek priželjkuje pobjedu, u Zagrebu su nešto skromnija očekivanja – važno je ne izgubiti.

Poveznica ovih suparnika je Goran Ljubojević, koji se vratio u matični Osijek upravo iz Zagreba.

'Iako bi neki zbog moje visine pomislili da mi je teže kao stoperu zaustaviti brže igrače, meni oni više odgovaraju od klasičnih jakih centarfora poput Ljubojevića. On i iskusni Babić bit će najveća opasnost za nas u Osijeku', izjavio je za Sportske novosti Zagrebov branič Marin Oršulić, potvrdivši da je 'pjesnicima' prvenstveni cilj - ne izgubiti.

'U Osijeku očekujem tvrdu i izjednačenu utakmicu u kojoj želimo osvojiti barem bod. Osijek će nas pokušati stisnuti, ali imamo mi rješenja za to, pogotovo u liku Hrvoja Štroka. Kakav je to znalac, njegove lopte mogu matirati svaku obranu', zaključio je za SN Mario Oršulić

SLAVEN BELUPO - DINAMO  (21 sat) - MAXtv Arenasport 1 (osnovni paket)

Još uoči dvoboja s Helsinkijem, Dinamov trener najavljivao je da mu je gotovo jednako važan i ogled sa Slaven Belupom. Drugim riječima, nadanja domaćina da će protivnik biti opušten gotovo da na tu mogućnost mogu zaboraviti. Međutim, to ne znači da se trebaju predati jer Dinamo će sasvim sigurno, bez obzira na velik broj igrača, biti umoran.

No ono što mora zabrinuti trenera 'farmaceuta' jest podatak da su u pripremnoj utakmici za derbi njegovi igrači poraženi od drugoligaša u Velikoj Gorici. Doduše, bila je to rezervna momčad, ali...

'Uglavnom je to bilo u granicama mogućnosti tih igrača. Prvih 25 minuta bili smo bolji, imali smo prigodu postići gol. No to napadači nisu ostvarili. Nisam zadovoljan igrom više igrača, posebice onih s duljim stažom', rekao je SZ Roy Ferenčina.

Dinamov trener Kruno Jurčić potvrdio je da ozbiljno shvaća ovaj dvoboj.

'Meni je ta utakmica važnija od Malmöa, a iako znam gotovo sve o njima, gledao sam snimke, jer su jedan od najzahtjevnijih protvnika u ligi. Trebamo se osvježiti, ali respektiramo ih i pokušat ćemo odigrati s udarnom postavom.'

Ne treba biti previše mudar pa zaključiti gosti su favoriti. Makar su u 19 utakmica kod 'farmaceuta' samo osam puta pobijedili.