ODJECI DERBIJA

Delije tjeraju upravu, Žuti na vjetrometini

27.11.2011 u 11:30

Bionic
Reading

Robert Prosinečki u 141. vječitom derbiju nije dočekao ovacije Delija. Crvena zvezda je pred 35.000 navijača na Marakani izgubila od Partizana sa 0:2 (Vukić, Šćepović)

Zvezda je u 40. minuti, kod rezultata 0:0, promašila jedanaesterac (Evandro), imala još i dva zicera, no tijekom 90 minuta bili su manje konkretni od Partizana. Robert Prosinečki teško je birao riječi nakon utakmice.

'Nažalost, moram čestitati Partizanu. Poslije jedanaesterca dosta smo pali, igrači su samo razmišljali o tome, kao da nisu imali dovoljno karaktera nakon toga. Mi svoje šanse nismo iskoristili, oni jesu. Težak je ovo poraz za mene i momčad, iskreno, bit će jako teško dostići tih sedam bodova. Teško je vjerovati da će Partizan toliko kiksati,' rekao je hrvatski trener.

Ostavku Žuti nije ponudio, već je jasno naglasio.

'Nikad mi nije bilo teže u karijeri, no bio bih kukavica da sada dam ostavku. Moj status je pitanje za Upravu, a ne za mene.'

Trener gostiju Aleksandar Stanojević je rekao:

'Bili smo bolji, i da je Crvena zvezda povela iz jedanaesterca, mi bismo pobijedili, siguran sam u to.'

Nakon kraja utakmice Delije su pola sata ostale skandirati 'Uprava napolje'. A nakon što su igrači i Prosinečki otišli doma, 50 njihovih članova ušlo je u prostorije kluba i održalo nimalo ugodan razgovor s predsjednikom Lukićem. Pred Zvezdinim vodstvom i Prosinečkim su teški dani.