DRAMA U ZADRU

Delaš srušio Srbe za finale protiv Grčke

16.07.2010 u 23:04

Bionic
Reading

Očekivano napetu utakmicu odigrali su košarkaši do 20 godina između Hrvatske i Srbije, a nakon spektakularne završnice Hrvati su košem Delaša slavili rezultatom 76:75 (30:27) i plasirali se u finale EP-a za igrače do 20 godina

Nakon krajnje izjednačenog prvog poluvremena Srbi su uspješnom serijom stvorili zalihu od osam koševa i držali je sve do zadnjih sekundi. Domaći igrači, koje je pratilo tek nešto više od 3.000 zadarskih navijača, stizali su prednost rivala iz susjedstva, a najbliže su došli nakon trice Batura koji je pogodio za 61:62 četiri minute prije kraja.

Uslijedila je trica Jaramaza i koš najopasnijeg srpskog centra Muslija koji je protivnike odveo na velikih šest koševa prednosti. Do kraja je utakmica bila na rubu, Butorac je uzvratio tricom, a u završnici je uslijedio festival slobodnih bacanja. Mitrović je pogodio oba deset sekundi prije kraja za vodstvo Srba 75:72 i činilo se da nam se u najboljem scenariju smiješi produžetak.

No Dino Butorac je fauliran na šutu za tri, pogodio je prva dva, a njegov promašaj je uhvatio splitski dragulj Mario Delaš koji je zabio za pobjedu i erupciju oduševljenja u dvorani Krešimira Ćosića.

Delaš je sa 16 koševa i 10 skokova bio najbolji pojedinac susreta, a pomagali su mu Radošević (14 k, 7s) te Zubčić sa 11 koševa. U sastav se nakon ozljede vratio i Toni Prostran koji je upisao sedam koševa i isti broj dodavanja. Srbe je predvodio Dejan Musli sa 17 koševa i Mitrović sa 16.

Hrvatska će se za finalu boriti protiv Grka, jedine neporažene momčadi ovoga prvenstva, dok će drugi finalist biti bolji iz ogleda Francuske i Španjolske. Polufinala su na rasporedu u subotu, a već u nedjelju igrat će se za medalju. Svi preostali dvoboji igrat će se u Zadru.