SP U KOŠARCI, U-19

Delaš odveo košarkaše do svjetske bronce!

12.07.2009 u 09:47

Bionic
Reading

Pobjedom nad Australijom 87:81 mladi hrvatski košarkaši osvojili brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu U-19 koje se igra na Novom Zelandu. Najzaslužniji za pobjedu nad Australcima bio je Mario Delaš koji u drugom poluvremenu postigao čak 24 poena

Definitivno prvo ime u pobjedi nad Australcima bio je Mario Delaš, ne samo zbog činjenice da je, od 28 poena, čak 24 postigao u drugom poluvremenu, već i zbog činjenice da u trenucima kad se lomila utakmica postigao devet poena i imao jedan nevjerojatno bitan skok u napadu i upravo je on prelomio utakmicu u našu korist.

U izuzetno dramatičnoj završnici u kojoj je rezultat minutu i 11 sekundi prije kraja bio 79:79, igrači trenera Kurtovića uspjeli su u potpunosti nadigrati Australce i tako im se osvetiti za poraz u skupini i, što je još važnije, ovom pobjedom osvojiti broncu na Svjetskom prvenstvu.

Što se tiče najboljih pojedinaca utakmice, tu je već spomenuti Delaš koji je uz 28 poena imao i pet skokova, zatim Prostran sa 21 poenom, sedam skokova i četiri asistencije te Tomislav Zubčić sa 16 poena i šest skokova.

Kod Australaca, Young je postigao 15 poena i šest skokova te Broekhoff sa 11 poena i sedam skokova.