OSMI PUT PORAZ

Del Potro produžio agoniju najnesretnijeg tenisača svijeta

17.02.2013 u 17:13

Bionic
Reading

Argentinac Juan Martin del Potro, sedmi tenisač svijeta, pobjednik je dvoranskog ATP 500 turnira u Rotterdamu. U finalu je pobijedio Juliena Benneteaua 7-6(2), 6-3 nakon jednog sata i 37 minuta igre.

Koliko je Del Potro bio bolji u ovom meču, pokazat će podatak da je osvojio 15 poena više (77-62), te je izborio čak 12 break-lopti. Realizirao ih je tri, dok je Benneteau iskoristio dvije od svoje tri šanse.

U prvom setu je Benneteau servirajući kod 3-5 spasio dvije povezane set-lopte Argentinca. Spasio se odličnim servisima, a u idućem gemu je napravio break i poravnao na 5-5. No, tie-break prvog seta je Del Potro odigrao dominantno. U drugom setu je Del Potro propustio četiri meč-lopte na servis Benneteaua pri vodstvu 5-2, ali je bez problema odradio servis za meč.

Bio je ovo prvi dvoboj 24-godišnjeg Del Potra i sedam godina starijeg Benneteaue, trenutno 39. igrača svjetskog poretka. Argentinac je u 19. ATP finalu karijere stigao do 14. naslova, a prvog u Rotterdamu, nakon što je prošle godine izgubio finale ovog turnira od Rogera Federera.

Julien Benneteau, koji je u četvrtfinalu izbacio Federera, igrao je osmi finale karijere, ali i dalje će morati čekati na prvi naslov. Benneteau je igrač s najviše izgubljenih finala bez osvojenog naslova pobjednika od aktivnih igrača. Ovo mu je bilo osmo zaredom…

ATP Rotterdam, finale:

Del Potro (2) – Benneteau 7-6(2), 6-3