DAVIS CUP

Del Potro prejak za Karlovića, nakon prvog dana 1:1

07.04.2012 u 10:35

Bionic
Reading

U drugom meču prvog dana četvrtfinalnog ogleda Davis Cupa između Argentine i Hrvatske, što se igra u Buenos Airesu, Juan Martin Del Potro pobijedio je Ivu Karlovića u tri seta 6:2, 7:6(7), 6:1 te je tako nakon prvog dana rezultat 1:1

Nakon što je nakon više od pet sati igre Marin Čilić pobijedio Davida Nalbandiana i tako donio prvi bod Hrvatskoj u ogledu četvrtfinala protiv Argentine, u drugom meču dana prvi reket domaćina Juan Martin Del Potro bez većih teškoća pobijedio je Ivu Karlovića u tri seta 6:2, 7:6, 6:1. To znači da je nakon prvog dana rezultat 1:1, što je, zapravo, vrlo dobra vijest.

Del Potro je brzinski došao do osvajanja prvog seta dopustivši Karloviću da osvoji tek dva gema. Prijelomni trenutak meča dogodio se u drugom setu koji je odlučen u tie-breaku. Iako je 'div sa Šalate' u jednom trenutku tie-breaka bio na korak da osvojio i set, nije mu uspjelo. Prvi argentinski reket uspio je preokrenuti rezultat i na kraju slomiti Karlovića i osvojiti i drugi set.

Nažalost, na Karlovićevoj psihi ostali su ožiljci nakon iscrpljujućeg tie-breaka u drugom setu, što je domaći tenisač odmah iskoristio i dozvolio Karloviću da osvoji tek jedan jedini gem u cijelom setu.

U subotu su na rasporedu parovi.