atp/wta washington

Debakl hrvatskih tenisačica i tenisača u konkurenciji parova na samom startu turnira

01.08.2023 u 09:07

Bionic
Reading

Petra Martić, Mate Pavić i Nikola Mektić sa svojim su partnericama i partnerima ispali već u 1. kolu WTA / ATP turnira u Washingtonu

Katastrofalan dan za hrvatski tenis 'otvorio' je Mate Pavić koji je s Amerikancem Austinom Krajicekom zaustavljen već na prvoj prepreci na ATP turniru u Washingtonu, uspješniji od njih su 6-3, 6-4 bili Britanci Daniel Evans i Andy Murray.

Za Pavića je ovo bio drugi turnir nakon Wimbledona i raskida dvoipolgodišnje uspješne suradnje s Nikolom Mektićem tijekom koje su osvojili 17 turnira uključujući i Wimbledon 2021. te olimpijsko zlato u Tokiju te drugi poraz na startu. Prošloga tjedna je u Hamburgu izgubio u prvom nastupu na turniru u kombinaciji s Ivanom Dodigom, inače stalnim Krajicekovim partnerom ove godine.

Odmah nakon Pavića ispao je i njegov nekadašnji partner Nikola Mektić koji se s Nizozemcem Robinom Haseom nije uspio plasirati u 2. kolo parova, uspješniji od njih su 6-7 (5), 7-6 (7), 10-8 bili Argentinci Maximo Gonzalez i Anders Molteni.

Mektić i Haase propustili su realizirati čak četiri meč-lopte, tri vezane kod vodstva 5-4 u drugom setu te još jednu u "tie-breaku" i za to na kraju bili kažnjeni porazom u produženom "tie-breaku".

Katastrofalan start naših zaključila je Petra Martić koja je svoj je nastup u igri parova na WTA turniru u Washingtonu također završila već u 1. kolu, nju i Grkinju Mariju sakkari svladale su Amerikanke Jennifer Brady i Madison Keys 6-3, 1-6, 10-2.

Martić će danas nastupiti i u pojedinačnoj konkurenciji, a suparnica će joj biti Rumunjka Sorana Cirstea.