JOŠ I TO

Katastrofa Hrvatske na Euru U-17 poslije ovoga je potpuna

06.05.2017 u 21:27

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Španjolske do 17 godina svladala je talijanske vršnjake sa 3:1 te kolo prije kraja osigurala prvo mjesto u skupini A Europskog prvenstva u Hrvatskoj pa je naša reprezentaciju, u subotu poražena od Turske sa 1:4, ostala i teoretski bez mogućnosti za plasman u četvrtfinale

Utakmica Španjolske i Italije odigrana je na stadionu Rijeke na Rujevici, a strijelci za pobjednike bili su Gomez (36) i dvaput Ruiz (68-11m, 80). Italija je uspjela doći do utješnog pogotka u sučevoj nadoknadi pogotkom Caviglije (80+2).

Španjolska je sa šest bodova osigurala prvo mjesto, druga Turska i treća Italija imaju po tri, a Hrvatska je bez bodova.

U posljednjem kolu koje je na rasporedu u utorak, 9. svibnja, Hrvatska će u Kostreni igrati protiv Španjolske, a Italija i Turska borit će se na Rujevici za drugo mjesto koje vodi u četvrtfinale. Obje utakmice započinju u 12 sati.

>> Poslije debakla hrvatski izbornik priznao bolnu istinu

>> Turci razbili 'male vatrene' i praktički ih izbacili s Eura

  • +6
Euro U-17, Hrvatska - Turska 1-4 Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

U skupini B Francuska je s uvjerljivih 7:0 svladala Farske Otoke, a Škotska i Mađarska su u Lučkom odigrale 1:1. Strijelac za Škote bio je Rudden (31), a konačan rezultat postavio je Szereto (51).

Nakon dva kola vodeća Škotska i drugoplasirana Mađarska imaju po četiri boda, Francuska je treća sa tri, a Farski Otoci su bez bodova.

U posljednjem kolu u utorak, 9. svibnja, Škotima će protiv Francuza u Velikoj Gorici dovoljan biti remi za prolaz u četvrtfinale, dok bi Mađari trebali pobijediti Farske Otoke u Lučkom i osigurati mjesto među osam najboljih reprezentacija. Obje utakmice započet će u 16 sati.