Neki će MU zamjeriti

Poslije debakla hrvatski izbornik priznao bolnu istinu

06.05.2017 u 16:16

Bionic
Reading

Izbornik Hrvatske U-17 Dario Bašić prokomentirao je težak poraz od Turske (1:4) na riječkoj Rujevici

Mladi hrvatski nogometaši nisu uspjeli doći do premijernih bodova na Europskom prvenstvu U-17 pred domaćom publikom. U Rijeci je nakon Italije slavila i Turska, a rezultat je u drugom kolu Skupine A bio 4:1.

'Ponovilo se ono što već duže vremena govorim - naši protivnici imaju igrače koji igraju na višoj razini, a mi nismo prilagođeni na ovako velike podražaje. I Talijani i Turci spremni su držati isti ritam svih 80 minuta, a to melje protivnika', priznao je bolnu istinu Dario Bašić za hns-cff.hr.

  • +6
Euro U-17, Hrvatska - Turska 1-4 Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatski su reprezentativci, ističe, pružili sve što mogu te stoga opet zaslužuju pohvalu.

'Svojim igračima ne mogu ništa zamjeriti, oni su dali svoj maksimum, ali jednostavno neke stvari ne idu. Rezultatski to izgleda gore nego što smo zaslužili, a uvijek možemo razgovarati što bi bilo da smo iskoristili svoje šanse s početka utakmice. Potencijal imamo, bit će dobrih igrača iz ove generacije, ali treba nam još boljih utakmica i još više igre sa starijim suparnicima', smatra izbornik, a prenosi službena internet stranica HNS-a.

U 67. minuti susreta Hrvatska je uspjela smanjiti na 2:1, no više od toga nije mogla. Preostaje još sraz sa Španjolcima u trećem kolu.

'Nakratko smo se uspjeli vratiti, doći do zraka, ali morali smo biti koncentriraniji, posebno u prekidima. Uvjeravam vas da su igrači željeli uspjeh, a sada protiv Španjolske možemo igrati bez pritiska. Morala bi se posložiti luda kombinacija da prođemo, te moramo pokazati nadu za budućnost. Razvoj ovih igrača ostaje na prvom mjestu, treba izvući pouke i dati im podražaj koji će ih odvesti na višu razinu. Ostaje žal, uložili smo mnogo truda, ali napravili smo i dobre stvari, odradili dobre pripreme, a svi naši suparnici su snažne momčadi koje su sigurno među osam najboljih u Europi', zaključio je Bašić.