NOVI ČLANOVI STIŽU

David Stern i Alonzo Mourning ulaze u Kuću slavnih

08.04.2014 u 14:55

Bionic
Reading

Dugogodišnji povjerenik NBA lige David Stern, te jedan od najboljih obrambenih igrača svih vremena Alonzo Mourning predvode ovogodišnju generaciju članova košarkaške 'Kuće slavnih', a službeno primanje održat će se 8. kolovoza u Springfieldu.

Stern je bio povjerenik NBA lige od 1984. godine, te po završetku ove sezone odlazi i službeno u mirovinu (nasljedio ga je Adam Silver), a samim time izravno i u Kuću slavnih.

Mourning je tijekom svoje bogate igračke karijere sedam puta biran za nastup u 'All-Star' utakmici, dva je puta proglašavan najboljim obrambenim igračem sezone u NBA, a tijekom karijere se nekoliko puta morao podvrgavati liječnju bubrega, a 2003. je čak objavio prekid karijere zbog transplatacije bubrega. No, ipak se vratio na teren i igrao do 2009. I on u Kuću slavnih ulazi u rekordnom roku, pet godina nakon završetka karijere. Bio je član Miami Heata s kojim je 2006. godine osvojio naslov prvaka, 2000. godine u Sydneyu je s reprezentacijom SAD-a osvojio zlatnu olimpijsku medalju, dok je 1994. postao i svjetski prvak. Mourning se istaknuo i brojnim humanitarnim djelovanjem.

Uz Sterna i Mourninga, ove godine će u Kuću slavnih biti primljeni i vrhunski strijelac Mitch Richmond, te treneri Nolan Richardson i Gary Williams, koji su svojevremeno osvajali naslove NCAA prvaka sa svojim sveučilištima. Također, u Kuću slavnih bit će uvrštena i ženska košarkaška ekipa sveučilišta Immaculata, koja je tijekom 70-ih godina prošlog stoljeća osvojila tri NCAA naslova zaredom.

Podsjetimo od Hrvata od ranije su u Kući slavnih u Springfieldu Krešo Ćosić, Dražen Petrović i Mirko Novosel. Sljedeći su na redu, ako sve bude kao dosad, Toni Kukoč (umirovio se 2006.), Dino Rađa...