zamijenili su testove?!

David Mandić najveća je žrtva katastrofalno loše organizacije Europskog prvenstva; ovo stvarno nema smisla...

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 20.01.2022 19:44
  • Objavljeno 20.01.2022 u 19:29
Bionic
Reading

Odigrao je David Mandić prvu utakmicu protiv Francuza te je zaradio crveni i plavi karton, suspenziju za susret protiv Srbije. Nadali smo se da će zaigrati protiv Ukrajine, a onda šok - Mandić je pozitivan na koronavirus! No, čini se kako je netko pogriješio, zamijenio testove i tako naštetio hrvatskoj reprezentaciji

David Mandić je u ponedjeljak, 17. siječnja, dobio pozitivan test na koronavirus te je zbog toga propustio posljednju utakmicu grupne faze protiv Ukrajine. S ostalim je zaraženim suigračima iz Szegeda vraćen u Zagreb, a ostatak reprezentacije krenuo je put Budimpešte gdje se igraju utakmice drugog kruga EP-a.

Realno, u stožeru 'kauboja' su tada 'prekrižili' Mandića za nastavak natjecanja...

No, Mandić se ponovno testirao u Zagrebu te je dva puta bio negativan pa ga je izbornik Horvat ponovno pozvao u Mađarsku. U Budimpešti je Mandić obavio novo testiranje na kojem je ponovno bio - negativan.

Ali, prema pravilniku EHF-a igrač može nastupiti najranije pet dana nakon pozitivnog testa, što znači da se David Mandić vratio u reprezentaciju prije propisanog vremenskog roka!

'Bila je velika drama od jutra. Prvo Mandić ne može, pa možda može, pa na kraju opet ne može', prepričavao je Ivano Balić za RTL sve što se događalo uoči utakmice s Crnom Gorom te nastavio:

'David je došao ovdje u dvoranu s nama, rekli su mu da ne može igrati. Uoči zagrijavanja su mu napokon rekli da može. Što će biti poslije, nemam pojma...'

David Mandić je zaigrao protiv Crne Gore, zabio je jedan gol, ali...

  • +64
Hrvatska - Crna Gora, rukomet, EP u rukometu 2022., 20.1.2022. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Govorili su mi 'igraš, ne igraš'. Ovo nema smisla. Bio sam u svlačionici i govorili su igraš, ne igraš, ništa se nije znalo... EHF tu nešto mora napraviti jer stvarno nema smisla. Dođem u hotel i kažu mi da sigurno ne igram i da ću igrati protiv Danske. Nakon toga kažu igraš, dođem u dvoranu kažu ne igraš. Sve me to izmorilo, loše sam izgledao, leđa su boljela, ali nema opravdanja, za Hrvatsku se mora ginuti. Cijela situacija je kaotična i ne znam što bih vam rekao...', požalio se David Mandić nakon utakmice.

A što se onda dogodilo? Je li mu EHF 'oprostio' i progledao kroz prste, ili je došlo do konfuzije s prvim pozitivnom testom iz Szegeda još nije poznato. Prema nekim informacijama čini se kako je moguće da su zamijenjeni testovi Davida i Mateja Mandića... Ako je to istina, onda bi netko iz redova EHF-a i organizatora trebao reagirati, barem se ispričati zbog ove katastrofalne situacije kojom je Hrvatska oštećena...

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal