Liga prvaka

Dario Šimić se osvrnuo na šanse Dinama protiv Ferencvaroša i otkrio veliku istinu zašto neće biti jednako dobri kao kod Bjelice

16.09.2020 u 15:14

Bionic
Reading

Hrvatski prvak Dinamo gostuje kod mađarskog prvaka Ferencvaroša (19.00 sati, Arenasport 1, MAXtv) u 3. pretkolu Lige prvaka, a ovaj dvoboj je prokomentirao Dario Šimić

Dinamo u 3. pretkolu Lige prvaka gostuje u Mađarskoj kod Ferencvaroša. Utakmica je na rasporedu danas u 19 sati, a možete ju gledati na programu Arenasport 1 na MAXtv-u. Uoči ovog susreta, u podcastu Sportkluba je gostovao Dario Šimić. Legendarni stoper Dinama i Hrvatske osvrnuo se na stanje u momčadi s Maksimira.

'Dinamo se uspio podići sa Zoranom Mamićem i igrao je odlično protiv Hajduka. To su isti igrači koji su igrali i prošle sezone, dogodila se jedna situacija s tom pandemijom, pa je bilo teško odmah se vratiti u formu. Bila je situacija i sa spuštanjem plaća, u to vrijeme bio je odmor i slaba motivacija...', rekao je Šimić pa nastavio:

'Mamić odlično poznaje momčad, kao trener se dokazao i uspio je vratiti ekipu u top formu, Dinamo bi opet mogao ostvariti rezultat. Imali su malo sreće protiv Cluja i mogu se nadati u daljnji plasman. Ferencvaroš je zahtjevan protivnik, Mađari strašno ulažu u nogomet, u infrastrukturu, napravili su 20-tak stadiona, ali naša je prednost što je njihov nogomet i dalje iza našeg. Međutim, igra se jedna utakmica na gostujućem terenu i bit će zahtjevno.'

Šimić ističe kako svaki segment utakmice mora biti na visokoj razini.

'Sve je bitno, kvaliteta igrača, atmosfera, kako je trener igrače trenirao, posložio, kakav je ambijent oko momčadi. Sve je važno da bi nastup bio dobar, jedna utakmica, 90 minuta i sve je moguće. Iskustvo ovdje puno znači, bio sam član jedne jako iskusne ekipe koja je dva puta osvojila Ligu prvaka. U prvenstvu treba imati kontinuitet, ali kad se igra na ispadanje u jednu ili dvije utakmice, iskustvo puno pomaže.'

Iako se Dinamo podigao kod Zorana Mamića, Šimić smatra da ne mogu biti jednako konkurentni u Europi kao i kod Nenada Bjelice. Razlog je vrlo jednostavan.

'Ovaj Dinamo je izgubio Danija Olma, a njega je jako teško nadoknaditi. Nešto je dobio u Majeru, Ivanušecu, Kastratiju. Nije lako stalno prodavati igrače i očekivati rezultat. Konstantno prodavati pa kupovati igrače i onda tražiti rezultat je vrlo teško. Slaganje momčadi je zahtjevan posao, ako je netko dobar on košta i treba znati takvog igrača dovesti. Dinamo povlači puno igrača iz Lokomotive što je dobra podloga. To je svakako pozitivno za Dinamo jer stvaraju iskustvo, ti igrači dobiju 50-tak utakmica u prvoj ligi prije nego se prebace u Maksimir', kaže Šimić.

Što je još rekao nekadašnji branič 'Vatrenih' o hrvatskim klubovima u Europi i kako gleda na katastrofalno otvaranje Lige nacija, pogledajte OVDJE.

Pogledajte još jednom najbolje golove 4. kola HT Prve lige.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.