pobjeda Warriorsa

Dario Šarić za svega 15 minuta uspio je u pravoj drami tricama napuniti koš Bostona

20.12.2023 u 08:57

Bionic
Reading

Golden State Warriorsi su došli do treće uzastopne pobjede svladavši pred svojim navijačima Boston Celticse sa 132:126 u produžetku

U novoj pobjedi Golden State Warriorsa - koja je izborena nakon prave drame u završnici - Šibenčanin Dario Šarić je ubacio ukupno 11 koševa i imao šest skokova, a igrao je nešto manje od 15 minuta. Šarić je pogodio tri trice iz četiri pokušaja i oba izvedena slobodna bacanja.

Stephen Curry je predvodio momčad iz San Francisca s 33 koša i šest asistencija, dok je Klay Thompson ubacio 24 poena.

Najbolji strijelac Bostona bio je Derrick White s 30 koševa, a Jaylen Brown je uz 28 poena imao osam skokova i sedam asistencija.

No, iako je ovo bio momčadski pothvat, junak pobjede Warriorsa, kao i mnogo puta do sada, bio je njihov kapetan Stephen Curry koji je 96 sekundi prije kraja osnovnog dijela utakmice pogodio tricu za 121-121, a onda u produžetku ubacio sedam od 11 koševa svoje momčadi. Posebno impresivna bila je trica za 130-126 kad je do kraja produžetka ostalo 10.6 sekundi, a koju je postigao na isteku napada preko ruke Derricka Whitea.

"Ništa me više ne može šokirati, kad je Steph u pitanju, taj šut je bio lud, brz izbačaj, visok luk, ali očekivao sam da će pogoditi, a mislim da su to očekivali i naši navijači. Taj dečko je čaroban. Ne mogu to objasniti. To je jednostavno ono što on čini", izjavio je trener Golden Statea Steve Kerr.

"Bio je to ćup sa zlatom koji nas je čekao na kraju duge", poetično je opisao odlučujuću akciju na utakmici novak Warriorsa Tracye Jackson-Davis koji je s 10 koševa i 13 skokova došao do svog prvog 'double-double' učinka i pomogao svojoj momčadi da zaustavi pobjednički niz Celticsa od pet utakmica.

Standings provided by Sofascore

Memphis Grizzliesi su dočekali svoju zvijezdu Ja Moranta, koji je izdržao suspenziju od 24 utakmice te zasjao punim sjajem u pobjedi 115-113 na gostovanju kod New Orleans Pelicansa. Morant je postigao 34 poena uz osam asistencija i šest skokova, ali je bio i strijelac pobjedničkog koša sa sirenom.

Uzeo je loptu u ruke, ušao u reket, punim okretom si oslobodio taman toliko prostora koliko mu je trebalo da preko svog čuvara s dva metra pogodi za pobjedu. Bio je to njegov 27 koš u drugom poluvremenu, u kojem je Memphis nadoknadio zaostatak od 24 poena s kraja druge četvrtine.

"Radio sam na sebi. Osam mjeseci nisam igrao. Imao sam dosta vremena za upoznavanje sebe samog. Prošao sam mnoge teške dane. No, košarka je moj život - to je ono što volim, to je moja terapija. I stvarno sam uzbuđen što sam se vratio", izjavio je 24-godišnji 'playmaker'.

Kao što ta sama riječ kaže, Morant je u ovoj utakmici bio pravi kreator. Uz njegovu pomoć Jaren Jackson Jr. je došao do 24 koša, a Desmond Bane je postigao 21 poen. Grizzliesi su u prvom poluvremenu dvoboja u New Orleansu ubacili 41 koš, a u drugom dijelu čak 74, čime su uspjeli nadoknaditi veliki zaostatak.

Pelicanse je u prvom porazu nakon pet uzastopnih pobjeda predvodio Brandon Ingram s 34 koša i šest asistencija, dok je Jonas Valančiunas spojio 22 poena i 14 skokova. CJ McCollum je ubacio 18 koševa uz šest asistencija.

Milwaukee Bucksi (20-7) su iskoristili poraz Bostona u San Franciscu te su se gotovo izjednačili sa Celticsima (20-6) pobijedivši u svom Fiserv Forumu San Antonio Spurse sa 132-119. Briljirao je Damian Lillard koji je ubacio 40 koševa, a već nakon prve četvrtine je bio na 19 poena.

Lillard je u ovoj utakmici prošao granicu od 20.000 koševa u NBA karijeri, čime je postao osmi aktivni igrač kojem je to uspjelo, a 51. u povijesti lige. Uz to se našao u društvu LeBrona Jamesa, Stephena Curryja i Jamesa Hardena koji su jedini uz Lillarda uz granicu od 20.000 poena, uspjeli doći i do 5000 asistencija te pogoditi 2000 trica.

U petoj uzastopnoj pobjedi Bucksa Giannis Antetokounmpo je ugradio 'triple-double' od 11 koševa, 14 skokova i 16 asistencija. Bobby Portis je imao 23 poena i 10 skokova, a Khris Middleton je ubacio 17 koševa.

San Antonio je tek drugi put ove sezone bio bez Victora Wembanyame. Spursi su doživjeli 20. poraz u posljednjoj 21 utakmici, a predvodio ih je Keldon Johnson s 28 koševa i 12 skokova.

Portland Trail Blazersi su pred svojim navijačima prekinuli niz od sedam poraza pobijedivši Phoenix Sunse sa 109-104, iako su gosti početkom treće četvrtine imali 15 koševa prednosti, a Kevin Durant ubacio 40 poena.

Ujednačeni napad Trail Blazersa predvodio je Anfernee Simons s 23 koša i sedam asistencija, a Jerami Grant je ubacio 22 poena. Deandre Ayton je protiv svoje bivše momčadi spojio 16 koševa i 15 skokova, a 14 poena je ubacio Malcom Brogdon.

Devin Booker je s 26 koševa bio drugi strijelac Sunsa koji su izgubili po sedmi put u posljednjih 10 utakmica.