SEDAM GRAND SLAMOVA

Hrvat na krovu teniskog svijeta objasnio koja je njegova tajna uspjeha

20.12.2023 u 07:09

Bionic
Reading

Ivan Dodig (38) ostvaruje iznimne sportske uspjehe, pa je tako u društvu Amerikanca Austina Krajiceka godinu na izmaku završio kao najbolji par svijeta. Ovih se dana u Međugorju priprema za skori početak nove sezone

Rijetki su sportaši koji na kraju godine svoju konkurenciju gledaju sa svjetskog vrha, a upravo je 38-godišnji Ivan Dodig s Amerikancem Krajicekom sezonu završio kao prvi teniski par svijeta. Odlične igre ove su godine okrunili s pet trofeja od čega se posebno ističe Roland Garros. To je Dodigu čak sedmi osvojeni Grand Slam turnir, što ga u tom smislu čini najtrofejnijim hrvatskim tenisačem.

'San svakog igrača je osvajati najveće turnire, tako je i meni Roland Garros poseban, najveći u našem sportu. Imao sam sreću da je bio sedmi u karijeri, a četvrti Roland Garros, to je za ovu sezonu ono što me najviše ispunilo, i završiti kao prvi par u svijetu što dosad nisam uspio. To su veliki rezultati na koje sam ponosan', rekao je Dodig za HRT.

Iako je napunio 38 godina, forma i igra koju pokazuje jasan su znak konkurenciji da se na vrhu namjerava zadržati još neko vrijeme.

'Ono što je najvažnije je ljubav prema sportu. S guštom idem trenirati, to me vodi i motivira, da postavljam ciljeve, uživam u tom sportu', rekao je Dodig te dodao:

'Sve što sam ostvario teško da bilo očekivati od mladića koji dolazi iz ovih krajeva, ali želja i motivacija su uvijek bile tu i danas sam tu s lijepim uspomenama i ponosan na karijeru koju još uvijek imam i rezultate koje postižem.'